Va informam ca peste jumatate dintre firme si companii (51%) intentioneaza sa utilizeze Inteligenta Artificiala (IA) pe termen scurt si lung, iar 73% planifica investitii viitoare in noua tehnologie pentru a ajuta la automatizarea sarcinilor administrative.
Aceste date sunt continute de catre un studiu de evaluare a mobilitatii globale, realizat de KPMG.
Cercetarea citata de Agerpres mai arata si ca functiile de mobilitate globala sunt percepute tot mai mult ca parteneriate strategice, 89% dintre executivii chestionati anticipand ca programul de mobilitate isi va pastra importanta sau chiar va deveni mai necesar in urmatoarele 12-18 luni.
De asemenea, 72% dintre respondenti considera ca este esential sa alinieze strategiile de mobilitate cu obiectivele extinse ale afacerii, iar 70% sunt de parere dezvoltarea, atragerea si mentinerea talentelor in organizatie reprezinta prioritati.
In plus, 67% dintre organizatiile care sustin munca la distanta au o politica implementata la nivelul organizatiei, in timp ce peste trei sferturi (76%) folosesc tehnologia pentru gestionarea proceselor de mobilitate globala.
Inteligenta artificiala la locul de munca
Precizam ca peste 51% dintre cei chestionati intentioneaza sa utilizeze AI pe termen scurt si lung, iar 73% planifica investitii viitoare in aceasta noua tehnologie pentru a ajuta la automatizarea sarcinilor administrative.
"Numarul de functii de mobilitate globala care se bazeaza pe tehnologie pentru a creste eficienta operationala continua sa creasca, solutiile de gestionare a fortei mobile de munca fiind utilizate pe scara larga. Aproape doua treimi din organizatii se bazeaza pe un model centralizat sau regional pentru managementul mobilitatii globale, acesta fiind perceput ca esential pentru imbunatatirea consistentei, controlului si receptivitatii la dinamica si nevoile regionale", concluzioneaza cercetatorii care au realizat studiul "Cartografierea viitorului - mobilitate strategica pentru forta de munca de maine".
250 Modele Fise de Post
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Motivarea este “motorul” unei firme. Doar angajatii motivati lucreaza la intregul lor potential si asta este ceea ce cauta orice angajator sau manager HR.
Problema este insa ca motivarea nu se obtine usor, ea e o treaba subtila si complexa, care trebuie abordata diferit pentru fiecare angajat, altfel nu da rezultate.
Astfel, trebuie sa stiti de la bun inceput ca toti angajatii aspira catre ceva anume, de exemplu:
- angajatii tineri doresc sa invete si sa li se ofere o sansa pentru a arata ce pot;
- angajatii mai in varsta, care isi pot aprecia singuri performantele, doresc proiecte
- si responsabilitati prin care sa-si puna in aplicare punctele forte;
- si, desigur, toti angajatii vor o anumita stabilitate financiara si recunoasterea meritelor.
Lucrarea Motivarea angajatilor - 85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa le identificati foarte precis si, mai ales, cum sa le folositi pentru motivarea angajatilor dvs, detalii AICI >>>