Model Fisa de Pontaj [PDF]

pontaj electronicfoaie de pontajpontaj fisa model
Model Fisa de Pontaj [PDF]
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca inclusiv in 2024 este obligatoriu ca angajatorii sa aiba o Fisa de pontaj zilnica la locul de munca. Pentru reflectarea corecta a orelor de lucru, respectiv a timpului de munca, angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru (art. 119 din Codul muncii astfel cum a fost modificat prin OUG 53/2017).
 
Tocmai de aceea, o foaie de pontaj lunar sau zilnic sunt cel mai des folosite atunci cand vrem sa tinem evidenta salariatilor la locul de munca.
 
Fisa de pontaj reprezinta totalitatea orelor muncite in fiecare zi de catre fiecare dintre salariati, fiind un factor important in calcularea salariului lunar, intr-un mod corect.
 
Va reamintim ca o fisa de pontaj trebuie sa contina urmatoarele informatii: numarul de zile lucratoare ale lunii;  zilele de concediu de odihna; evidenta zilelor de absente nemotivate; evidenta zilelor de concediu medical ale fiecarui angajat; lista cu orele suplimentare efectuate de fiecare angajat; nr. de ore lucrate zilnic, zile de concediu pt evenimente deosebite, etc.
 
 
Incalcarea de catre angajator a acestei obligatii constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
 
Angajatorul poate folosi orice metoda de pontaj atata timp cat la un control al inspectorilor de munca le poate pune la dispozitie evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru.
 
Nu este obligatorie nici condica de prezenta si nici semnatura salariatului, neavad o reglementare in acest sens. Ceea ce este obligatorie este evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru. Modalitatea prin care se tine aceasta evidenta ramane la latitudinea angajatorului.
 
 

Pontajul pentru angajatii care isi desfasoara activitatea in mai multe locuri

 
 
Totodata, daca salariatul isi desfasoara activitatea in mai multe locuri, la mai multe puncte de lucru ale angajatorului, la sediul fiecarui punct de lucru organizat de catre angajator si unde isi desfasoara sau isi va desfasura activitatea un salariat trebuie sa se afle o copie a contractului individual de munca al acestuia semnat de ambele parti.
 
In concluzie, evidenta orelor de munca cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru se va tine la locul de munca cu obligatia ca la sediul fiecarui punct de lucru organizat de catre angajator si unde isi desfasoara sau isi va desfasura activitatea un salariat sa se gaseasca si o copie a contractului individual de munca al acestuia sau pentru salariatii mobili, salariatii care desfasoara munca la domiciliu si salariatii microintreprinderilor definite la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul tine evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat in conditiile stabilite cu salariatii prin acord scris, in functie de activitatea specifica desfasurata de catre acestia.
 
 

Obligatia angajatorului de evidenta a orelor de munca - pontaj electronic

 
 
"Care sunt prevederile legale privind obligativitatea arhivarii pontajelor lunare in format fizic: pot fi acestea arhivate doar electronic?"
 
Solutie:
 
Asa cum am aratat, potrivit art. 119 din Codul muncii, republicat, angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 161 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
 
In lipsa altor prevederi legale privitoare la evidenta orelor prestate de catre fiecare salariat, angajatorul stabileste modalitatile prin care tine evidenta orelor de munca.
 
In consecinta, angajatorul in functie de specificul activitatii va stabili modalitatile de intocmire a pontajului, respectiv pontaj electronic, condica cu semnatura, foaie colectiva de prezenta, stabilirea persoanelor responsabile cu intocmirea, verificarea, indosarierea, s.a.m.d. a acestora etc.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

LEGEA PENSIILOR: noile MODIFICARI intra in vigoare de la 1 septembrie!


Atentie!
La 1 septembrie 2024 va intra in vigoare Legea nr. 360/2023, noua lege a pensiilor, care urmeaza a inlocui complet Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (o parte dintre prevederile noii legi se aplica deja, altele isi vor produce efectele incepand cu 1 septembrie).

Iata de ce ti-am pregatit ghid practic Totul despre pensionare, care trateaza intr-o maniera completa si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pontaj electronicfoaie de pontajpontaj fisa model

Data aparitiei: 10 Mai 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Model Fisa de Pontaj [PDF] Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
CCC. Documente existente in dosarIntrebare: Doresc sa stiu daca la dosarul angajatului care solicita concediu crestere copil este obligatoriu sa existe adeverinta din care sa reiasa ca celalalt parinte nu beneficiaza de CCC.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Abonament servicii suportat de angajator pentru salariat. Tratament fiscalIntrebare: O societate plateste pentru un singur angajat un abonament anual de membru intr-un club de business - principalul scop al acestui club este networking-ul , socializarea , cunoastere de posibili colaboratori. Acest abonament include sedinte saptamanale de mentorat pe varii teme si acces la alte evenimente...contra cost. O factura aferenta unui astfel de evenimant include de obicei cateva nopti de cazare, mesele aferente perioadei , acces la trainninguri , acces la spa, piscina , petrecere cu DJ...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]