Seful nu te place si nu prea poti face multe in aceasta privinta! Cel mai des, aceasta situatie nu se poate schimba pentru ca nu exista sanse sa aduci un plus major de compatibilitate intre doua persoane intre care nu exista in mod natural chimie.
Iata si cele mai importante 13 semne ca seful nu te place:
1. Te exclude sau te ignora, una din doua... Sentimentul ca esti exclus este unul dintre cele mai dificile, unul dintre sentimentele care pot eroda extrem de rapid relatia superior-subordonat.
2. Nu iti da decat proiecte in care nu are incredere foarte mare. In mare parte, nu are incredere in tine, asa ca nu are rost sa iti dea proiecte pe care ai putea sa le "strici". Asa ca te lasa sa te joci cu portofoliile clientilor de la care oricum nu asteapta incasari, decat printr-un miracol al naturii, lucru de care se indoieste foarte tare.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Noua lege a pensiilor Ghid practic
3. Te controleaza. Din nou, iti reamintim: Nu are incredere in tine si asteapta sa comiti o greseala ca isi confirme asteptarile. Esti un angajat slab pentru ca de la bun inceput asa te considera si nu poti deveni mai mult decat atunci cand el iti va acorda incredere.
Sfat pentru sefi: Totul incepe de la increderea pe care noi o investim in angajatii nostri. Increderea noastra reprezinta punctul de plecare pentru rezultate exceptionale.
4. Nu ai parte de feedback asa cum iti doresti. Comunicarea este vitala in orice relatie dintre superiori si subordonati.
5. Nu primesti marirea de salariu pe care o asteptai de 4 ani, iar explicatiile lasa mult de dorit. Pur si simplu simti ca nu esti un angajat in care superiorul tau sa isi doreasca sa investeasca.
6. Nu te include in comunitate si nu faci parte din "noi", "Impreuna". In mod real, simti ca nu te include in planurile lui.
7. Nu are contact vizual cu tine atunci cand vorbiti. Prefera sa iti transmita cele mai multe mesaje pe email si daca vrei sa pornesti o discutie cu el, deseori va avea altceva de facut si daca nu are, va gasi cu siguranta. Daca te asculta, se poate sa isi priveasca calculatorul, tastatura, tavanul. Este o reactie normala a unui om care nu te simpatizeaza si, implicit, nu doreste sa aiba contact vizual cu tine.
8. Te va sanctiona pentru fiecare greseala pe care o comiti, fie ca este vorba despre o simpla remarca sau o critica dureroasa.
9. Iti ofera o pozitie in care nu va trebui sa ai prea mult de-a face cu el. Daca se poate sa nu fie nevoie sa va vorbiti deloc, ar fi perfect. Poate va aseza un alt om pe o pozitie care sa intermedieze comunicarea dintre tine si el.
10. Este indiferent la ce probleme ai, la ce aspiratii ai in cariera, la dificultatile pe care le intampini in activitatea de zi cu zi. Sa facem distinctie intre sefii care te lasa sa dai de greu ca sa inveti noi abilitati si sefii care te lasa sa dai de greu fara sa absorbi informatii noi si fara sa fie cu un ochi pe tine, in eventualitatea in care ai nevoie de o mana de ajutor.
11. Nu iti ia apararea atunci cand se iveste un conflict, o neintelegere, o discutie aprinsa intre tine si ceilalti, intre tine si un alt superior. Seful perfect isi apara oamenii, cu fiecare ocazie chiar si atunci cand este constient ca investeste timp si energie in aceste demersuri.
12. Esti doar o cifra pentru el. Daca erai unul dintre angajatii pe care i-ar fi considerat valorosi, nu te-ar da afara pentru ca proiectele tale nu sunt cele mai stralucite. Te-ar indruma, te-ar ajuta sa iti sporesti performanta.
13. Te ignora de cate ori are ocazie si iti aminteste cu fiecare ocazie ca esti usor de inlocuit, doar un om ale carui sarcini pot fi preluate cu usurinta.
Solutia? Ar parea prea simplu sa va propunem sa discutati deschis cu superiorii? Din fericire, aceasta este cea mai buna solutie, ba chiar singura, ne-am risca sa afirmam. De ce? Pentru ca aveti sansa sa puneti capat unei colaborari negative si sa intrati in era uneia pozitive.
sursa: www.salary.com
Maria Nicutar