Managementul resurselor umane: 13 semne ca seful nu te place prea mult

seful nu te placesemne ca seful nu te placeangajareconcediereevaluare angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Seful nu te place si nu prea poti face multe in aceasta privinta! Cel mai des, aceasta situatie nu se poate schimba pentru ca nu exista sanse sa aduci un plus major de compatibilitate intre doua persoane intre care nu exista in mod natural chimie.

Iata si cele mai importante 13 semne ca seful nu te place:

1. Te exclude sau te ignora, una din doua... Sentimentul ca esti exclus este unul dintre cele mai dificile, unul dintre sentimentele care pot eroda extrem de rapid relatia superior-subordonat.

2. Nu iti da decat proiecte in care nu are incredere foarte mare. In mare parte, nu are incredere in tine, asa ca nu are rost sa iti dea proiecte pe care ai putea sa le "strici". Asa ca te lasa sa te joci cu portofoliile clientilor de la care oricum nu asteapta incasari, decat printr-un miracol al naturii, lucru de care se indoieste foarte tare.

3. Te controleaza. Din nou, iti reamintim: Nu are incredere in tine si asteapta sa comiti o greseala ca isi confirme asteptarile. Esti un angajat slab pentru ca de la bun inceput asa te considera si nu poti deveni mai mult decat atunci cand el iti va acorda incredere.

Sfat pentru sefi: Totul incepe de la increderea pe care noi o investim in angajatii nostri. Increderea noastra reprezinta punctul de plecare pentru rezultate exceptionale.

4. Nu ai parte de feedback asa cum iti doresti. Comunicarea este vitala in orice relatie dintre superiori si subordonati.

5. Nu primesti marirea de salariu pe care o asteptai de 4 ani, iar explicatiile lasa mult de dorit. Pur si simplu simti ca nu esti un angajat in care superiorul tau sa isi doreasca sa investeasca.

6. Nu te include in comunitate si nu faci parte din "noi", "Impreuna". In mod real, simti ca nu te include in planurile lui.

7. Nu are contact vizual cu tine atunci cand vorbiti. Prefera sa iti transmita cele mai multe mesaje pe email si daca vrei sa pornesti o discutie cu el, deseori va avea altceva de facut si daca nu are, va gasi cu siguranta. Daca te asculta, se poate sa isi priveasca calculatorul, tastatura, tavanul. Este o reactie normala a unui om care nu te simpatizeaza si, implicit, nu doreste sa aiba contact vizual cu tine.

8. Te va sanctiona pentru fiecare greseala pe care o comiti, fie ca este vorba despre o simpla remarca sau o critica dureroasa.

9. Iti ofera o pozitie in care nu va trebui sa ai prea mult de-a face cu el. Daca se poate sa nu fie nevoie sa va vorbiti deloc, ar fi perfect. Poate va aseza un alt om pe o pozitie care sa intermedieze comunicarea dintre tine si el.

10. Este indiferent la ce probleme ai, la ce aspiratii ai in cariera, la dificultatile pe care le intampini in activitatea de zi cu zi. Sa facem distinctie intre sefii care te lasa sa dai de greu ca sa inveti noi abilitati si sefii care te lasa sa dai de greu fara sa absorbi informatii noi si fara sa fie cu un ochi pe tine, in eventualitatea in care ai nevoie de o mana de ajutor.

11. Nu iti ia apararea atunci cand se iveste un conflict, o neintelegere, o discutie aprinsa intre tine si ceilalti, intre tine si un alt superior. Seful perfect isi apara oamenii, cu fiecare ocazie chiar si atunci cand este constient ca investeste timp si energie in aceste demersuri.

12. Esti doar o cifra pentru el. Daca erai unul dintre angajatii pe care i-ar fi considerat valorosi, nu te-ar da afara pentru ca proiectele tale nu sunt cele mai stralucite. Te-ar indruma, te-ar ajuta sa iti sporesti performanta.

13. Te ignora de cate ori are ocazie si iti aminteste cu fiecare ocazie ca esti usor de inlocuit, doar un om ale carui sarcini pot fi preluate cu usurinta.

Solutia? Ar parea prea simplu sa va propunem sa discutati deschis cu superiorii? Din fericire, aceasta este cea mai buna solutie, ba chiar singura, ne-am risca sa afirmam. De ce? Pentru ca aveti sansa sa puneti capat unei colaborari negative si sa intrati in era uneia pozitive.


sursa: www.salary.com

Maria Nicutar

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Gabriela Dita


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
seful nu te placesemne ca seful nu te placeangajareconcediereevaluare angajati

Data aparitiei: 03 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Managementul resurselor umane: 13 semne ca seful nu te place prea mult Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]