Pensiile romanilor care au muncit in Anglia. Transferul drepturilor de pensie ale romanilor stabiliti in Regat

drepturi pensie romani angliapensii romani anglia
Pensiile romanilor care au muncit in Anglia. Transferul drepturilor de pensie ale romanilor stabiliti in Regat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca Excelenta sa Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord s-a intalnit in data de 16 octombrie la Bucuresti, cu doamna Simona Bucura – Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.
 
Discutiile au fost axate pe proiectele comune, in special pe transferul drepturilor de pensie ale romanilor stabiliti in Regat care se intorc in Romania dupa retragerea din activitate, dar si ale pensionarilor din Marea Britanie care au contributii in Romania. In acest moment, romanii stabiliti in Marea Britanie pot obtine pensie de stat dupa minimum 10 ani de contributii, cu respectarea principiului totalizarii perioadelor de cotizare din toate statele UE in care acestia au muncit legal si au platit cotizatii pentru pensie.
 
Procedura de pensionare din 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor?
 
Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 ianuarie 2024 – Totul despre pensionare.
 
Un alt aspect al discutiei a fost intarirea colaborarii pentru protejarea drepturilor lucratorilor din ambele tari, informeaza ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
 
„Ne dorim sa avem o comunicare mai buna cu cetatenii nostri din ambele tari astfel incat toti sa stie care le sunt drepturile si obligatiile pe care le au chiar dinainte de a pleca. Apreciez enorm misiunea pe care ati avut-o in Romania si felul in care ati facut ca vocea romanilor sa fie auzita in Marea Britanie”, a spus Simona Bucura-Oprescu.
 
„Corpul diplomatic de la Bucuresti suntem impresionati de caldura romanilor. Sustinem parteneriatul nostru strategic si avem in continuare multe proiecte comune in domeniul muncii”, a spus Excelenta Sa Andrew Noble.
 
Comunitatea de romani este una dintre cele mai numeroase din Marea Britanie. 1.106.280 conationali au primit noul statut de rezidenta in Regat in baza Acordului de Retragere din Uniunea Europeana, fiind cea mai numeroasa comunitate de straini cu acest statut. Romanii sunt, in general, bine integrati, iar majoritatea lucreaza in sectoarele deficitare ale pietei muncii (medici, asistenti medicali, agricultura, constructii, agricultura, constructii ingrijirea persoanelor in varsta).
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi pensie romani angliapensii romani anglia

Data aparitiei: 17 Octombrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile romanilor care au muncit in Anglia. Transferul drepturilor de pensie ale romanilor stabiliti in Regat Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]