Top 7 motive pentru care angajatii pleaca din companii!

concediereangajareresurse umanecontract de muncamanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Retentia angajatilor va ramane intotdeauna una dintre cele mai importante preocupari pentru angajatorii de pretutindeni, indiferent de ce industrie apartin.

Retentia angajatilor reprezinta o provocare pentru ca de nivelul ei depinde nivelul de crestere al cifrei de afacere. Dupa cum bine stim, cu cat scade nivelul de fluctuatie de personal, cu atat cresc sansele ca firma sa prospere.

Iata si cele mai importante 7 motive pentru care angajatii pleaca dintr-o companie, conform HumanResources.about.com:


1. Relatia cu superiorul direct reprezinta principalul factor decisiv pentru eventuala plecare a unui angajat din companie. Daca nu exista o colaborare optima intre angajat si sef, restul ramane un detaliu nesemnificativ.


2. Angajatul se simte plictisit de sarcinile care i-au fost oferite. Angajatul duce lipsa unor provocari reale pe care sa le intreaca prin intermediul abilitatilor si competentelor sale.


3. Relatia cu colegii conteaza enorm pentru a ramane sau nu in echipa. Daca simti ca ai colegi asemanatori cu beculetele de Craciun (jumatate nu functioneaza deloc si cealalta jumatate nu este deloc prea stralucitoare), deja discutam despre o situatie concreta si un motiv total fondat pentru o plecare din companie. Nu neglijam ca aproximativ 8 ore, plus sau minus, zilnic, sunt petrecute alaturi de colegi. 8 ore trec extrem de greu atunci cand suntem langa oameni nepotriviti.


4. Oportunitatea de a-si folosi abilitatile si competentele. Daca in procesul de recrutare nu am investit suficiente resurse, avem toate nesansele sa castigam in echipa un om nepotrivit. Cel mai sigur va primi sarcini si responsabilitati nepotrivite si o pozitie din care nu isi va putea utiliza abilitatile si competentele in mod optim. Totul va duce la cresterea gradului de insatisfactie si, la final, la plecarea sa din companie.


5. Contributia pe care angajatul si-o aduce pentru atingerea obiectivelor detinute de companie ramane un factor decisiv pentru a ramane in peisaj cat mai mult timp cu putinta.


6. Nivelul de autonomie, de independenta de care se bucura angajatul conteaza foarte mult. Un angajat condus la fiecare pas nu va ramane foarte mult timp in echipa.


7. Semnificatia job-ului reprezinta un alt factor decisiv pentru angajatii nostri. Un loc de munca semnificativ, cu responsabilitati adevarate si pline de sens sunt premisele unui loc de munca durabil.


8. Stabilitatea financiara a organizatiei este pe duca? Ati refuzat deja marirea de salariu pe care ati promis-o de mai mult de un an de zile pe motivul ca nu mai aveti buget pentru astfel de decizii? Cu siguranta ca plecarea celor mai valorosi angajati este doar o chestiune de timp.


9. Cultura organizationala lasa de dorit? Mai mult ca sigur ca retentia si fidelizarea angajatilor nu vor fi puncte forte pentru o astfel de companie.


10. Angajatilor nu le sunt recunoscute meritele. Mai devreme sau mai tarziu, in companie vor ramane doar angajatii pe care ii meritam. Apogeul unei situatii cu adevarat declansatoare de demisii in masa reprezinta decizia de a refuza meritele angajatilor. Nu faci altceva decat sa le aduci la cunostinta ca eforturile lor nu se convertesc in rezultate reale si ca sederea lor in firma nu se mai justifica. Vor pleca inainte sa apuci sa zici: "marire de salariu".

In mod clar, angajatii pe care ii avem alaturi reprezinta o oglindire perfecta a deciziilor de management pe care le luam.


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediereangajareresurse umanecontract de muncamanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 15 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 7 motive pentru care angajatii pleaca din companii! Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]