In cazul in care angajatorul isi schimba sediul in alta localitate exista doua situatii posibile:
1) Mutarea angajatorului in alta localitate este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. In acest caz salariatii vor fi concediati in baza art. 65 din Codul muncii.
Pentru concedierea salariatilor este obligatoriu ca locurile acestora de munca sa fie desfiintate urmare a masurii de reorganizare constand in mutarea angajatorului in alta localitate.
Aceasta ipoteza se refera exclusiv la situatia in care odata cu mutarea angajatorului in alta localitate, acesta considera ca este necesar sa reduca unul sau mai multe locuri de munca si procedeaza ca atare.
2) Mutarea angajatorului in alta localitate nu este insotita de desfiintarea locurilor de munca ale salariatilor. In acest caz, salariatul are urmatoarele posibilitati:
- sa isi continue activitatea la noul loc de munca exprimandu-si acordul in acest;
- sa obtina acordul angajatorului pentru incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor;
- sa demisioneze.
Pot fi modificate clauze din CIM pentru persoanele care vor fi repozitionate intr-o noua structura organizatorica? Ce se poate intampla in cazul persoanelor care se afla la acea data in concedii medicale, concedii de odihna s.a.m.d. - cu contractul de munca suspendat dar care au aflat de decizia de reorganizare?
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<