12 intrebari care iti testeaza cunostintele despre contractele de munca!

contractele de muncacontracte de muncatipuri de contracte de muncaangajareCM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Stim tot ce se poate despre contractele de munca. La urma urmei, nu degeaba am terminat facultati si nu degeaba am urmat cursuri de specializare si perfectionare in domeniu. Evident, nici cu experienta de munca nu ne este rusine deloc.

Pentru multi specialisti din domeniu, sunt ani de munca asidua la mijloc, ani de experienta pe care mizam pentru ca anii viitori de munca sa ne aduca cel putin la fel de multe rezultate remarcabile ca pana acum.

Un subiect tabu pentru responsabilii cu dreptul muncii este cel referitor la contractele de munca. Ce contine fiecare tip de contract de munca? Cum se opereaza modificarile asupra fiecarui tip de contract de munca? Care sunt drepturile ce revin partilor, in cazul fiecarui tip de contract?

Angajatorii au drepturi si obligatii. Si angajatii le au pe ale lor. Daca nu le cunoastem, daca nu le facem cunoscute, daca nu le comunicam asa cum sunt ele lasate in legislatie, daca nu le fructificam in mod corect, inseamna ca ne folosim doar o mica parte din capacitatea de a profesa in acest domeniu.

De restul, bomboane... si amenzi din partea inspectorilor ITM.

12 intrebari care va testeaza cunostintele despre contractele de munca:

Care sunt elementele suplimentare la care angajatorul are obligatia de informare in cazul in care persoana selectata in vederea angajarii urmeaza sa isi desfasoare munca in strainatate?

Care sunt modalitatile de verificare a aptitudinilor profesionale ale candidatului? Si ce presupune fiecare dintre acestea?

Care sunt documentele necesare care trebuie obligatoriu solicitate, potrivit diferitelor dispozitii legale?

Cum ai defini nulitatea absoluta si nulitatea relativa a contractului de munca? Cum poate fi acoperita nulitatea si care sunt efectele acesteia?

Ce va cuprinde contractul individual de munca negociat cu salariatul? (Esti de parere cu noi ca este esential sa cunosti ce anume este negociabil si ce nu este negociabil din cuprinsul unui contract de munca, tinand cont ca marja de libertate a partilor in stabilirea continutului contractului incheiat este foarte mica?!)

In conditiile in care legislatia este atat de restrictiva in ceea ce priveste actele aditionale, se pune problema care sunt modificarile contractului care trebuie trecute in actul aditional si care nu?

In legatura cu cercetarea disciplinara, cat dureaza suspendarea contractului si ce se poti face daca salariatul nu se prezinta la cercetarea prealabila?

Care sunt cele 10 clauze care nu trebuie sa lipseasca din contractul colectiv de munca la nivel de unitate?

Ce legatura foarte importanta exista intre Regulamentul intern al firmei si contractul colectiv de munca?

Contractul colectiv de munca nu se poate incheia pe o durata mai mica de 12 luni, cu o singura exceptie. Care este acesta?

Contractul colectiv de munca poate fi modificat inainte sa expire perioada pentru care a fost incheiat?

Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu salariatii, cand trebuie sa initiati urmatoarea negociere colectiva?




Raspunsurile detaliate si alte sute de intrebari lamurite doar in ghidul angajatorilor de succes "Contractele de munca de la A la Z"



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contractele de muncacontracte de muncatipuri de contracte de muncaangajareCM

Data aparitiei: 22 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

12 intrebari care iti testeaza cunostintele despre contractele de munca! Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]