REVISAL: obtinerea autorizatiei si a contractului de munca temporara. Cum se reglementeaza

Mara Dobrin
Mara Dobrin
24 Aprilie 2018
24 Aprilie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
contract de munca temporaracim temporarcim revisal 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Aceste aspecte sunt reglementate de art. 88 din Codul muncii, asa ca in cazul muncii prin agent de munca temporara se incheie contract de munca temporara.

Iata un caz concret prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem autorizatie de functionare ca agent de munca temporara din luna iulie 2017, acum in luna ianuarie am obtinut si in Gemania autorizatie de functionare ca agent de munca temporara. Personalul detasat se afla in Germania si in momentul de fata este angajat cu contract individual de munca si detin formularele A1. Ce este de facut din punct de vedere legal? Pot sa ramana cu contract individual de munca sau trebuie incetat si facut un altul, adica contract de munca temporara? (...)Mai exact va rog sa-mi puneti pasii ce trebuie facuti pentru a nu avea probleme legale la cazul meu. Daca este sa intocmesc contract de munca temporara fiind primul o sa-i dau numarul 1 sau poate sa primeasca numar in continuare de la contractele individuale de munca?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
 


Acest contract de munca temporara se incheie in baza contractului de punere la dispozitie pe care agentul de munca temporara il incheie cu utilizatorul.

In situatia in care, personalul a fost detasat in Germania inseamna ca intre angajatorul care ii detaseaza pe salariati si angajatorul la care sunt detasati salariatii a fost incheiat un contract de prestari servicii. Acest contract de prestari servicii a stat la baza detasarii.

Data fiind situatia, nu trebuie incetate contractele de munca si incheiate contracte de munca temporara pentru prestarea de catre salariati a activitatii pe care au prestat-o pana acum in baza actului de detasare.

Daca angajatorul a obtinut autorizatia de agent de munca temporara, in viitor poate incheia contracte de munca temporara in baza unui contract de punere la dispozitie incheiat cu un utilizator. In Revisal nu se numeroteaza contractele de munca pe tipuri de contract.

Astfel, contractele de munca temporara vor fi numerotate in continuarea contractelor de munca incheiate pana acum.


Sursa: PortalCodulMuncii




NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]