Aceste aspecte sunt reglementate de art. 88 din Codul muncii, asa ca in cazul muncii prin agent de munca temporara se incheie contract de munca temporara.
Iata un caz concret prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem autorizatie de functionare ca agent de munca temporara din luna iulie 2017, acum in luna ianuarie am obtinut si in Gemania autorizatie de functionare ca agent de munca temporara. Personalul detasat se afla in Germania si in momentul de fata este angajat cu contract individual de munca si detin formularele A1. Ce este de facut din punct de vedere legal? Pot sa ramana cu contract individual de munca sau trebuie incetat si facut un altul, adica contract de munca temporara? (...)Mai exact va rog sa-mi puneti pasii ce trebuie facuti pentru a nu avea probleme legale la cazul meu. Daca este sa intocmesc contract de munca temporara fiind primul o sa-i dau numarul 1 sau poate sa primeasca numar in continuare de la contractele individuale de munca?"
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Acest contract de munca temporara se incheie in baza contractului de punere la dispozitie pe care agentul de munca temporara il incheie cu utilizatorul.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In situatia in care, personalul a fost detasat in Germania inseamna ca intre angajatorul care ii detaseaza pe salariati si angajatorul la care sunt detasati salariatii a fost incheiat un contract de prestari servicii. Acest contract de prestari servicii a stat la baza detasarii.
Data fiind situatia, nu trebuie incetate contractele de munca si incheiate contracte de munca temporara pentru prestarea de catre salariati a activitatii pe care au prestat-o pana acum in baza actului de detasare.
Daca angajatorul a obtinut autorizatia de agent de munca temporara, in viitor poate incheia contracte de munca temporara in baza unui contract de punere la dispozitie incheiat cu un utilizator. In Revisal nu se numeroteaza contractele de munca pe tipuri de contract.
Astfel, contractele de munca temporara vor fi numerotate in continuarea contractelor de munca incheiate pana acum.
Sursa: PortalCodulMuncii