CIM perioada determinata. Cate contracte de munca pot fi incheiate cu aceeasi persoana si ce durata pot avea acestea?

cim perioada nederminatacim perioada nederminatanumar cim angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator ar trebui sa stie ca un contract de munca pe durata determinata poate fi incheiat daca sunt indeplinite conditiile art. 83 din Codul muncii.

Astfel, durata maxima pentru care poate fi incheiat un contract de munca (CIM) pe durata determinata este de 36 de luni.

ATENTIE! Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 CIM pe durata determinata.


In acest sens, vom analiza un caz de pe PortalCodulMuncii.ro: "La data de 23.01.2017 a incetat de drept (pensionare ptr limita de varsta) contractul dlui X care a fost numit pe perioada determinata Sef Serviciu A. Intre timp, s-a organizat concursul pentru postul de sef serviciu A, singurul candidat a fost dl Y care a fost admis prin PV din 16.11.2016. Dl Y a fost angajat, la data de 08.08.2016, pe durata determinata pe postul de``sef departament B``, contractul acestuia urmând sa inceteze la data de 23.01.2017. Dl Y este pensionar incepând cu data de 26.09.2013. Se pune problema numirii pe postul de sef serviciu A a dlui Y si incheierea contractului individual de munca.Este posibila prelungirea actualului CIM pe durata determinata – de la 08.08.2016— pana la 08.08.2019, astfel incat sa nu se depaseasca o durata de 36 de luni?"


Mentionam inca de la inceput ca, CIM pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Asadar, va putea fi incheiat un CIM pe durata determinata cu durata initiala de 36 de luni ce va putea fi prelungit ulterior de maximum doua ori cu cate 12 luni, atingand durata de 5 ani, adica 60 de luni.

Pentru a raspunde intrebarilor de mai sus mentionam ca ambele optiuni sunt posibile avand in vedere ca modificarile intervin in perioada de derulare a contractului initial incheiat de dl Y.

Avand in vedere ca dl Y este pensionar, este posibila angajarea acestuia si in baza unui CIM pe durata determinata, caz in care pentru incadrarea in termenul de 60 de zile ar fi recomandata incheierea unui act aditional la acest contract de munca prin care sa se modifice functia si celelalte elemente, inclusiv durata acestuia prin prelungirea pe durata maxima de 36 de luni, urmand ca ulterior acest contract considerat contract initial sa poata fi prelungit de maxim doua ori cu cate 12 luni.

In situatia in care doriti angajarea acestuia pe durata nedeterminata, poate fi incheiat atat un act aditional la actualul CIM prin care sa se modifice de asemenea functia si celelalte elemente ale contractului.

...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cim perioada nederminatacim perioada nederminatanumar cim angajati

Data aparitiei: 27 Ianuarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CIM perioada determinata. Cate contracte de munca pot fi incheiate cu aceeasi persoana si ce durata pot avea acestea? Nota: 3.86 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]