Ingrijorator: S-a dublat numarul tinerilor fara experienta profesionala si fara locuri de munca!

angajarerecrutareexperienta profesionalaangajare 2014angajare tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Nu au locuri de munca, vor sa se angajeze dar nu au experienta profesionala. Numarul acestora s-a dublat fata de numarul inregistrat in 2013.

Situatia este mai mult decat ingrijoratoare pentru tinerii cu varsta cuprinsa in intervalul 18-24 de ani si care nu detin un loc de munca stabil si nu detin nici experienta profesionala.

Conform unui studiu realizat de firma Studio Moderna arata ca numarul tinerilor care doresc sa se angajeze si nu au nicio experienta profesionala s-a dublat fata de numarul inregistrat in 2013.

In mod concret, conform Mediafax, mai mult de 13% dintre tinerii cu varste in intervalul 18-24 de ani si care au depus un CV in 2014, nu au nicio experienta profesionala anterioara. In 2013, doar 7% dintre tineri nu detineau nicio experienta profesionala.

Studiul a fost efectuat in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014, pe un esantion de peste 10.000 de persoane cu varste de peste 18 ani.

Mai mult, conform studiului, daca in 2013, 7% dintre tinerii cu varste cuprinse in intervalul 18-20 de ani nu avea nicio experienta, anul acesta, procentajul a sarit la 35%. Situatia este la fel de rea, cu plus sau minus, pentru celelalte categorii de varste, pana la 24 de ani.

"Este foarte important pentru tineri sa isi gaseasca rapid un loc de munca, pentru a-si defini personalitatea profesionala. Chiar si un job part-time este foarte important si util, pentru ca permite acumularea unei experiente valoroase si ajuta la setarea obiectivelor profesionale in conformitate cu realitatile pietei muncii", a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna.

"Din pacate vad tot mai des tineri veniti sa sa angajeze avand trecuta la experienta profesionala blogul personal sau cursuri de specializare facute in interiorul facultatii. E normal la o asemenea varsta sa nu ai activitate in munca, dar ea poate fi compensata. Munca in ONG-uri, voluntariat ori intership in diverse firme, cu cateva scrisori de recomandare de acolo, pot face minuni. Un manager sau director de firma poate vedea ca are in fata o persoana serioasa, cu aptitudini si dorinta, iar asta conteaza foarte mult."
C.S., manager departament editorial, Bucuresti


"

Din punctul meu de vedere, daca imi doresc o persoana pentru un post entry-level si mentionez acest lucru in anuntul de angajare, este normal sa primesc aplicatii de la tineri fara experienta profesionala. Nu este neapart un dezavantaj pentru angajator acest lucru: un tanar poate invata repede, se arata entuziast fata de instrumentele cu care lucreaza o companie, asimileaza rapid procedurile, se incadreaza mai rapid intr-o comunitate, isi doreste sa creasca.

Este adevarat ca multe CVuri le resping din start pentru ca unele persoane isi creeaza singure un enorm dezavantaj - din dorinta de a gasi o slujba aplica la orice anunt, fara sa citeasca cu atentie si sa isi dea seama ca studiile (singurul lor atu in acest moment) nu se potrivesc deloc cu postul scos la concurs.

Ar fi de preferat intr-adevar sa apara in CV un internship, un voluntariat, chiar si proiecte personale online - siteuri pe care le-au creat articole scrise, si din cate am vazut eu de cele mai multe ori apar. Un CV cu un format mai "altfel" ar putea atrage atentia asupra faptului ca persoana respectiva este creativa.

O scrisoare de intentie care insoteste CVul, bine scrisa, nu copiata de pe net, cu motivatiile sincere ale candidatului ar suplini lipsa experientei profesionale."
A.M., Director Editorial, Bucuresti


"Am participat la numeroase interviuri, cred ca am vazut pana la 100 de persoane, in cei peste 5 ani de cand sunt manager. Nu am pornit niciodata de la premisa ca daca nu angajez fara tineri fara experienta. Din contra.

In primul rand, pentru mine este important ca viitorul angajat sa fi absolvit o facultate (daca e de profil cu atat mai bine, dar nu e o conditie sinequanon), sa fie o persoana deschisa, cu care pot avea un dialog pe teme diverse si, foarte important, sa doreasca sa invete lucruri noi, sa se autodepaseasca.

Imi doresc sa vad ca el isi doreste sa performeze. Restul sunt detalii."
A.V., manager departament marketing, Bucuresti


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajarerecrutareexperienta profesionalaangajare 2014angajare tineri

Data aparitiei: 16 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ingrijorator: S-a dublat numarul tinerilor fara experienta profesionala si fara locuri de munca! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]