Deducerea de 1.000 de lei din valoarea taxelor datorate pentru firmele care angajeaza tineri sub 25 de ani

deducere taxe angajare tineriangajare tineri sub 25 de anicresa la birou
Deducerea de 1.000 de lei din valoarea taxelor datorate pentru firmele care angajeaza tineri sub 25 de ani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile care angajeaza tineri sub 25 de ani s-ar putea bucura in curand de reducerea taxelor si impozitelor datorate catre stat. In contextul in care programul de guvernare depus marti la Parlament de prim-ministrul desemnat are in vedere ca firmele sa aiba parte de o deducere de taxe de 1.000 de lei daca aleg sa angajeze persoane tinere, de pana la 25 de ani.
 
Asadar, printre masurile care vizeaza Ministerul Muncii si Protectiei Sociale se prevede "Instituirea unei sume de 1.000 lei/luna deductibila din valoarea impozitelor si taxelor datorate catre stat pentru toti agentii economici care angajeaza un tanar cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani. Aceasta suma este deductibila pe toata perioada cat tanarul este angajat pana la implinirea varstei de 25 de ani. Suma se multiplica cu numarul tinerilor angajati. Aceasta masura are ca scop reducerea somajului in randul acestei categorii de persoane care in prezent este de 19%, comparativ cu 4% in randul persoanelor cu varsta mai mare de 25 de ani", mentioneaza Agepres, citand din programul de guvernare.
 
La polul opus, vor fi sustinuti si acei angajatori care aleg sa incadreze in munca persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 65 de ani. Acestia intampina dificultati in a gasi un nou loc de munca, asa ca programul de guvernare are in vedere si instituirea unei sume de 750 lei pe luna deductibila din valoarea impozitelor si taxelor datorate catre stat, pentru acele companii care angajeaza persoane din categoria mai sus mentionata.
 
"Aceasta suma este deductibila pe toata perioada cat persoana este angajata pana la implinirea varstei de 65 de ani. Suma se multiplica cu numarul persoanelor angajate", se mai precizeaza in document.
 
Va reamintim ca programul de guvernare al coalitiei PSD-PNL-UDMR a fost depus marti in Parlament si are in vedere numeroase beneficii si facilitati atat pentru salariati cat si pentru angajatori.
 
 
Crese in incinta cladirilor de birouri si reducerea progresiva a CASS, in functie de numarul de copii aflati in intretinere
 
Vesti bune pentru parinti, in contextul in care programul de guvernare al coalitiei PSD-PNL-UDMR depus marti la Parlament prevede amenajarea creselor in incinta cladirilor de birouri si reducerea progresiva a CASS, in functie de numarul de copii aflati in intretinere.
 
Acestea sunt doar doua dintre propunerile programului, iar cea legata de amenajarea creselor are in vedere, de fapt, reintoarcerea la serviciu inainte de expirarea perioadei de 2 ani. De asemenea, coalitia spera ca aceste masuri sa duca la cresterea natalitatii.
 
CASS si reducerea progresiva, in functie de numar de copii aflati in intretinere...mai multe masuri pentru parintii care au copii >>>
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deducere taxe angajare tineriangajare tineri sub 25 de anicresa la birou

Data aparitiei: 24 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Deducerea de 1.000 de lei din valoarea taxelor datorate pentru firmele care angajeaza tineri sub 25 de ani Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]