Doar 1 din 9 companii vrea sa faca angajari la inceputul lui 2014

Angajare si Concedierecompaniiangajarirestructurari de personalperspective de angajare 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Asa cum arata cel mai recent studiu efectuat de  ManpowerGroup Romania, al treilea cel mai mare jucator de pe piata locala de recrutare si munca temporara, nu foarte multe companii au in plan sa inceapa 2014 facand noi angajari.

Astfel, doar una din zece companii e dispusa sa faca noi angajari, cifrele fiind cu doar un procent in plus fata de numarul companiilor care au anuntat restructurari de personal in primele trei luni ale anului viitor.

Totodata, 78% dintre angajatori sustin ca nu au planuri de modificare in plus sau in minus a efectivelor de salariati in perioada ianuarie-martie 2014, citeaza Ziarul Financiar.

Rezultatele studiului, realizat pe un esantion de 625 de companii prezente in Romania, arata insa ca previziunea neta de angajare, dupa ajustarea sezoniera (calculata ca diferenta intre procentul de companii care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de companii care prevad o scadere a numarului de angajati in fiecare trimestru al anului) este mai mare cu 1% pentru primele trei luni ale lui 2014 decat cea din T4 a acestui an (de +3%). Fata de aceeasi perioada a lui 2013 insa, previziunea neta de angajare (ajustata sezonier) pentru trimestrul unu din 2014 este cu 6 procente mai mica.

La nivel regional, cele mai optimiste perspective de angajare pentru primele trei luni ale anului viitor vin din partea companiilor care activeaza in Sudul tarii, previziunea neta in aceasta regiune crescand cu 17 puncte procentuale fata de trimestrul IV al acestui an, pana la +8%. Totusi, perspectivele de angajare pentru aceeasi zona a tarii pentru trimestrul unu al anului viitor sunt cu 8% mai mici fata de aceeasi perioada a lui 2013. Printre regiunile care au anuntat cele mai multe angajari pentru prima parte a lui 2014 se numara Bucuresti-Ilfov si Centrul tarii (cu o previziune neta de angajare de+8%), dar si zona de Nord-Est (cu o previziune neta de angajare de +6%).

Industriile care vor genera cele mai multe oportunitati de angajare pentru cei care isi vor cauta un loc de munca in prima parte a anului viitor sunt agricultura (unde previziunea neta este de +12%) si industria prelucratoare (cu o previziune neta de angajare de +13%).

La polul opus, angajatii din industria extractiva, energie electrica, gaze si apa si constructii vor avea cel mai mult de suferit, previziunea neta de angajare fiind cuprinsa intre -1% si -11% pentru primele trei luni ale anului 2014.

Sursa: Ziarul Financiar


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Angajare si Concedierecompaniiangajarirestructurari de personalperspective de angajare 2014

Data aparitiei: 11 Decembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Doar 1 din 9 companii vrea sa faca angajari la inceputul lui 2014 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]