Proiect de Lege privind primul loc de munca. Sunt vizate persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
18 Februarie 2016
18 Februarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
primul loc de muncaProiect de Lege privind primul loc de muncaangajareangajare tineriangajare fara experienta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La Camera Deputatilor este inregistrat Proiectul de lege privind primul loc de munca. Reprezinta un proiect ce vizeaza introducerea de masuri care sa faciliteze accesul tinerilor la primul lor loc de munca, in conditiile in care lipsa experientei reprezinta in majoritatea cazurilor un impas major.

Concret, persoanele care se afla in cautarea primului loc de munca, cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani li se va asigura angajarea pentru o perioada de cel putin 36 de luni si posibilitatea de a dobandi experienta in munca.

"Cei mai afectati de lipsa unui loc de munca sunt tinerii care sunt in cautarea primului loc de munca, adica acei tineri carora li se tot precizeaza ca nu au experienta necesara pentru a fi angajati.", se arata in Expunerea de motive.


Conform expunerii, pentru tinerii care se afla in cautarea primului loc de munca este necesara o lege clara si cu adresabilitate spre acest segment.


Propunerea initiatorilor este ca angajatorii care incadreaza persoane aflate in cautarea primului loc de munca, pe durata nedeterminata, tineri, cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, sa beneficieze de la Bugetul asigurarilor pentru somaj prin subventionare de la Bugetul de stat de un ajutor financiar egal cu valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioada de 18 luni.

Conform expunerii, angajatorii care incadreaza tineri in aceste conditii trebuie sa pastreze raporturile de munca minim 36 de luni de la data incheierii lor.

In acest moment, proiectul de lege a fost adoptat de Senat si a primit aviz de la Comisia Juridica, de disciplina si imunitati, de la Comisia pentru Drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale si de la Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

In prezent, propunerile de mai sus nu se aplica. Este un proiect de lege care are nevoie de votul final, de promulgare de la Presedintele Klaus Iohanis iar apoi legea trebuie publicata in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

Va tinem la curent cu noutati pe aceasta tema!

Sursa: www.CDEP.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]