Doi din cinci angajatori intampina dificultati la identificarea canditatilor potriviti

02 Iunie 2014
02 Iunie 2014
recrutareangajarerecrutare ingineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un studiu efectuat de compania de resurse umane ManPowerGrup arata ca doi din cinci angajatori gasesc cu greu candidati potriviti pentru posturile pe care le pun la bataie, posturi de meseriasi calificati, ingineri, reprezentanti de vanzari, manageri de proiect sau directori IT.

"Ponderea angajatorilor care se confrunta cu dificultati a scazut cu 14 puncte procentuale fata de anul trecut, cand angajatorii din Romania se aflau pe locul 7 global in privinta perceptiei deficitului de talente, dar continua sa fie superioara atat mediei globale, cat si celei din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord (EMEA), cu 4 puncte procentuale", noteaza un comunicat al Manpower Group Romania privind studiul "Deficitul de talente", citat de Mediafax.

Printre posturile pentru care intotdeauna s-au gasit greu profesionisti, se numara cele de meseriasi calificati (zidari, instalatori, sudori, zugravi, tamplari, eletricieni samd) si ingineri. Aceste posturi au ocupat primele doua locuri in top in ultimii sapte ani. Sunt singurele pozitii care nu au lipsit niciodata de pe lista posturilor greu de acoperit, noteaza Mediafax.

Deficitul de talente este cat se poate de serios si cand discutam despre personal administrativ si financiar, cu toate ca presiunea a mai scazut din anul 2013, cand angajatorii subliniau ca se afla printre primele cinci posturi pentru care se identifica dificil candidati potriviti.

 

"Pe de o parte, deficitul perceput de angajatorii din Romania continua sa fie superior mediei globale si regionale. Pe de alta, principala cauza a dificultatilor indicate de angajatori nu este lipsa candidatilor, care ii afecteaza doar in proportie de 30%, ci lipsa competentelor profesionale specifice postului, pe care o reclama mai mult de jumatate dintre cei chestionati. Aceasta este o problema sistemica, a carei rezolvare nu apare de la un an la altul", a declarat in comunicat directorul general al ManpowerGroup Romania, Valentin Petrof.

Care sunt cauzele invocate de angajatori: lisa compententelor profesionale specifice, tehnice, lipsa de experienta, lipsa abilitatilor interpersonale si de relationare la locul de munca.


"In tara noastra discrepanta dintre talentele disponibile si cele de care au nevoie cu adevarat angajatorii este foarte larga, si ingustarea acesteia ar trebui sa devina o prioritate. Deficitul de talente are un impact imediat asupra productivitatii si competitivitatii angajatorilor si a economiei in general", a afirmat Petrof, citat de Mediafax.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]