Doi din cinci angajatori intampina dificultati la identificarea canditatilor potriviti

recrutareangajarerecrutare ingineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un studiu efectuat de compania de resurse umane ManPowerGrup arata ca doi din cinci angajatori gasesc cu greu candidati potriviti pentru posturile pe care le pun la bataie, posturi de meseriasi calificati, ingineri, reprezentanti de vanzari, manageri de proiect sau directori IT.

"Ponderea angajatorilor care se confrunta cu dificultati a scazut cu 14 puncte procentuale fata de anul trecut, cand angajatorii din Romania se aflau pe locul 7 global in privinta perceptiei deficitului de talente, dar continua sa fie superioara atat mediei globale, cat si celei din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord (EMEA), cu 4 puncte procentuale", noteaza un comunicat al Manpower Group Romania privind studiul "Deficitul de talente", citat de Mediafax.

Printre posturile pentru care intotdeauna s-au gasit greu profesionisti, se numara cele de meseriasi calificati (zidari, instalatori, sudori, zugravi, tamplari, eletricieni samd) si ingineri. Aceste posturi au ocupat primele doua locuri in top in ultimii sapte ani. Sunt singurele pozitii care nu au lipsit niciodata de pe lista posturilor greu de acoperit, noteaza Mediafax.

Deficitul de talente este cat se poate de serios si cand discutam despre personal administrativ si financiar, cu toate ca presiunea a mai scazut din anul 2013, cand angajatorii subliniau ca se afla printre primele cinci posturi pentru care se identifica dificil candidati potriviti.

 

"Pe de o parte, deficitul perceput de angajatorii din Romania continua sa fie superior mediei globale si regionale. Pe de alta, principala cauza a dificultatilor indicate de angajatori nu este lipsa candidatilor, care ii afecteaza doar in proportie de 30%, ci lipsa competentelor profesionale specifice postului, pe care o reclama mai mult de jumatate dintre cei chestionati. Aceasta este o problema sistemica, a carei rezolvare nu apare de la un an la altul", a declarat in comunicat directorul general al ManpowerGroup Romania, Valentin Petrof.

Care sunt cauzele invocate de angajatori: lisa compententelor profesionale specifice, tehnice, lipsa de experienta, lipsa abilitatilor interpersonale si de relationare la locul de munca.


"In tara noastra discrepanta dintre talentele disponibile si cele de care au nevoie cu adevarat angajatorii este foarte larga, si ingustarea acesteia ar trebui sa devina o prioritate. Deficitul de talente are un impact imediat asupra productivitatii si competitivitatii angajatorilor si a economiei in general", a afirmat Petrof, citat de Mediafax.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutareangajarerecrutare ingineri

Data aparitiei: 02 Iunie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Doi din cinci angajatori intampina dificultati la identificarea canditatilor potriviti Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]