Conform unui comunicat de presa dat publicitatii de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de munca, angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata absolventi ai institutiilor de invatamant, au parte de beneficii din partea statului. Astfel, pentru fiecare absolvent angajat pe perioada nedeterminata, angajatorii primesc lunar, pe o perioada de 12 luni:
-500 lei, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
-600 lei, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
-750 lei, pentru absolventii de invatamant superior.
Mai mult, conform comunicatului ANOFM, angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, absolventi din randul persoanelor cu handicap, beneficiaza lunar, pentru fiecare absolvent, sumele mentionate mai sus, pentru o perioada de 18 luni.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Aceleasi stimulente financiare revin si angajatorilor care incadreaza absolventi care, la data absolvirii studiilor, nu aveau raporturi de munca sau de serviciu, si cei care incadreaza absolventi de studii superioare care nu au promovat examenul de licenta.
Cum se procedeaza? Angajatorii vor incheia o conventie cu agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
O conditie esentiala pe care angajatorii trebuie sa o respecte este cea de a mentine raporturile de munca sau de serviciu ale absolventilor incadrati pentru o perioada de cel putin 18 luni.
In cazul angajatorilor care mentin raporturile de munca sau de serviciu si dupa terminarea celor 18 luni, beneficiaza, pentru fiecare an de continuare, ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate pentru fiecare persoana si virata potrivit legii, se arata in comunicatul ANOFM.