Persoanele cu dizabilitati din Romania, precum si organizatiile care desfasoara activitati pentru acestea, vor beneficia de stagii platite, potrivit declaratiilor de luni ale europarlamentarului Minodora Cliveti.
„Principalul scop al acestui tip de program este de a oferi, timp de cinci luni, unor persoane cu dizabilitati, o experienta de lucru semnificativa, in calitate de stagiar la Parlamentul European, dandu-le astfel sansa de a se familiariza cu activitatile acestei institutii, dar si de a acumula experienta profesionala, marindu-si sansele pentru o viitoare angajare”, a declarat europarlamentarul Minodora Cliveti.
Europarlamentarul a aduuga ca programul amintit are si „rolul de a contribui la mediul cultural si ocupational al Parlamentului European, prin exemplul, contributia pozitive pe care acesti stagiari le vor oferi, dar sa si atraga atentia, printre membrii Parlamentului, asupra dizabilitatilor”.
Printre conditiile pe care stagiarii ar trebui sa le indeplineasca pentru participarea in cadrul acestui program, se numara:
- sa aiba peste 18 ani,
- sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE si bine o a doua limba,
- sa nu fi beneficiat de niciun alt stagiu platit in cadrul institutiilor UE,
- sa nu fi fost angajat mai mult de patru saptamani la rand intr-o institutie europeana ori sa fi lucrat, contra cost, mai mult de patru saptamani consecutive pentru un membru ori un grup politic al Parlamentului European si sa demonstreze ca au o dizabilitate.
250 Modele Fise de Post
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Stagiarii vor beneficia de o bursa lunara in valoare de 1.119 de euro, celelalte cheltuieli ale stagiarului, legate direct de dizabilitatea sa, putand fi acoperite pana la maximum 50% din valoarea bursei lunare.
Data limita pentru inscriere la primul asemenea stagiu este 15 octombrie 2012.