Cumul de functii. Detasarea in functie de normele valabile in 2013

22 Martie 2013
22 Martie 2013
DiurnaDelegareDetasarecumul de functiicontract de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Presupunand ca un angajat are doua contracte de munca (nr.1 si nr.2) incheiate cu acelasi angajator (A) pentru doua functii diferite (compatibile), vom stabili in ce masura poate acesta continua sa presteze activitatea in termenii contractului nr.2 la angajatorul A daca angajatul este detasat la un alt angajator (B) in termenii contractului nr.1.

Solutia consultantului:

Conform art. 35 alin. (1) din Codul muncii , orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Asadar, cumulul de functii are loc prin incheierea a doua sau mai multe contracte individuale de munca asa cum este si cazul situatiei prezentate.

Art. 45 din acelasi cod stabileste ca detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. Astfel, locul muncii din fiecare contract individual de munca poate fi modificat prin detasare, dar detasarea poate fi dispusa si numai in cadrul unuia dintre cele doua contracte si in celalalt nu, sau poate sa nu fie dispusa in niciunul dintre cele doua contracte.

Atunci cand se realizeaza un cumul de functii fiecaruia dintre cele doua contracte individuale de munca ii sunt aplicabile dispozitiile legislatiei muncii.

Prin urmare, in cazul unui cumul de functii la acelasi angajator exista posibilitatea ca intr-unul dintre contractele individuale de munca angajatorul sa dispuna detasarea iar in celalalt, nu, evident cu respectarea dispozitiilor legale.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]