Asadar, cu exceptia cazurilor in care legea prevede incompatibilitati pentru cumulul de functii, o persoana poate acumula mai multe functii la acelasi angajator, pe baza mai multor contracte de munca. Aceste contracte de munca pot fi cu norma intreaga sau cu jumatate de norma.
In ceea ce priveste concediul de odihna, se pune intrebarea daca un salariat isi poate lua concediu doar pe una dintre functii si sa continue sa isi indeplineasca, in acelasi timp, cealalta functie, daca doreste acest lucru.
Trebuie sa retinem ca, asa cum beneficieaza de salariul corespunzator pentru fiecare dintre functiile detinute, angajatul beneficiaza si de dreptul la concediu pentru fiecare contract individual de munca.
Art 44. din Codul Muncii stabileste faptul ca dreptul la concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Asadar, concediul de odihna anual platit este un drept care sa acorda salariatului indiferent daca acesta este angajat cu un singur CIM sau daca detine o functie de baza si o functie cu timp partial.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Va reamintim ca prin abrogarea articolului 145 din Codul Muncii prin aprobarea OUG 65/2005, concediul de odihna al salariatilor cu CIM cu timp partial nu se mai calculeaza in functie de norma de munca. Asadar, salariatii cu CIM cu norma partiala au dreptul la CO asa cum a fost negociat in CIM, indiferent de timpul efectiv lucrat.
Prin urmare, salariatul cu mai multe contracte individuale de munca incheiate la acelasi angajator nu poate sa isi ia concediu de odihna doar pe una dintre functii.
In aceasta situatie, concediul de odihna se acorda concomitent la functia de baza si la functia ocupata prin cumul.
Nu uitati faptul ca dreptul la concediul de odihna nu se poate cesiona, nu poate fi limitat si nu poate constitui obiectul renuntarii din partea angajatului.