legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Criteriile de evaluare a activitatii. Clauza obligatorie in CIM

18 Iunie 2012
18 Iunie 2012
Codul munciievaluarea performantelorcontract de muncaRegulament internCIMcriterii de evaluareobiective de performanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Asa cum prevede art. 40 litera f) din Codul muncii republicat, stabilirea obiectivelor de performanta individuala, cat si a criteriilor de evaluare a realizarii acestor obiective reprezinta un drept al angajatorului.  Ca urmare, dat fiind faptul ca acest obiective de performanta indidividuala, stabilirea lor cat si a criteriilor si procedfuriilor de evaluare se numara printre drepturile detinute de angajator, in baza raportului juridic angajat - angajator,  acestea vor fi stipulate in cuprinsul Regulamentului intern, in temeiul art. 242 lit. i) din Codul muncii republicat.
 
Referitor la criteriile de evaluare, potrivit dispozitiilor art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii republicat, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, asa cum stipuleaza alin. (3) din acelasi articol. Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct, prevazut la lit. e) a art.17 din Codul muncii.
 
In consecinta, criteriile de evaluare a activitatii profesionale individuale este un element al contractului individual de munca, in temeiul Codului muncii republicat. In cazul persoanelor incadrate anterior intrarii in vigoare a Legii 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 Codul muncii criteriile de evaluare vor putea fi introduse in contractul individual de munca numai cu acordul salariatului, prin incheierea unui act aditional la contract.Criteriile de performanta se stabilesc de catre angajator in continutul Regulementului intern, nefiind necesar acordul salariatului in acest sens. Prevederile Regulementului intern se aplica tuturor salariatilor incepand cu data la care acestia au semnat pentru luarea la cunostinta, indiferent de data angajarii acestora.
NOUTATI din Legislatia muncii

Cunoasteti noutatile privind SALARIZAREA valabile din 2025?


Atentie: au aparut NOI modificari legislative privind SALARIZAREA!

Astfel, sunteti invitat sa participati la Seminarul National de Salarizare si Contributii, la Crowne Plaza Bucuresti,
unde specialistele Rodica Mantescu si Luminita Obaciu vor limpezi cu profesionalism toate neclaritatile nou-aparute in 2025
si care se adauga celor deja existente generate de legislatia extrem de stufoasa privind salarizarea.

Tematica Seminarului National de Salarizare si Contributii este disponibila AICI <<

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]