Peste 47.000 de locuri de munca disponibile in trimestrul III din 2021. In ce domenii exista cele mai multe oferte?

locuri de munca vacante 2021oferte de munca 2021joburi disponibile 2021
Peste 47.000 de locuri de munca disponibile in trimestrul III din 2021. In ce domenii exista cele mai multe oferte?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru romanii care se afla in cautare de locuri de munca, in contextul in care numarul joburilor vacante a fost de 47.300 in al treilea trimestru din acest an.
 
Potrivit informatiilor furnizate de Institutului National de Statistica (INS), numarul locurilor de munca a crescut cu 7.700 fata de trimestrul anterior.
 
Este demn de precizat si ca rata locurilor de munca vacante a fost 0,95%, in crestere cu 0,15 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2020, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,14 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a urcat cu 7.900.
 

Cele mai multe locuri de munca 

 
In trimestrul III 2021, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (2,05%), activitati de spectacole, culturale si recreative (1,81%), respectiv sanatate si asistenta sociala (1,71%), mai informeaza INS.
 
In industria prelucratoare s-a concentrat peste o cincime din numarul total al locurilor de munca vacante (10.200 locuri vacante), cu o valoare a ratei de 0,94%. Sectorul bugetar a insumat putin sub o treime din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 6.200 locuri vacante s-au regasit in sanatate si asistenta sociala, 5.700 locuri vacante in administratia publica, iar 2.800 locuri vacante in invatamant.
 
La polul opus, rata locurilor de munca vacante a inregistrat cele mai mici valori in industria extractiva (0,16%), tranzactii imobiliare (0,18%), si alte activitati de servicii (0,21%).
 

Cele mai putine locuri de munca vacante - in ce domenii?

 
Cele mai putine locuri de munca vacante s-au regasit in tranzactii imobiliare (30 locuri vacante), respectiv in industria extractiva si alte activitati de servicii (100 locuri vacante pentru fiecare sectiune in parte).
 
Prin comparatie cu trimestrul precedent, in majoritatea activitatilor economice s-au inregistrat cresteri, atat in ceea ce priveste rata, cat si numarul locurilor de munca vacante. Astfel, cele mai relevante cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit in invatamant (+0,57 puncte procentuale), industria prelucratoare, comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor, respectiv intermedieri financiare si asigurari (+0,21 puncte procentuale pentru fiecare sectiune in parte).
 
Numarul locurilor de munca vacante a cunoscut cele mai importante cresteri in industria prelucratoare (2.200 locuri vacante), invatamant (1.900 locuri vacante), respectiv comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor (1.700 locuri vacante).
 
Scaderi semnificative ale ratei locurilor de munca vacante s-au observat in tranzactii imobiliare (-0,18 puncte procentuale), informatii si comunicatii (-0,15 puncte procentuale) respectiv industria extractiva (-0,10 puncte procentuale). Numarul locurilor de munca vacante a scazut cel mai mult in activitatile de informatii si comunicatii (200 locuri vacante).
 

Mai multe locuri de munca fata de aceeasi perioada din 2020

 
Fata de acelasi trimestru al anului anterior, la fel ca si in cazul comparatiei cu prima perioada analizata, in majoritatea activitatilor economice s-au inregistrat cresteri, atat in ceea ce priveste rata, cat si numarul locurilor de munca vacante.
 
Asadar, cele mai relevante cresteri ale ratei locurilor de munca vacante au fost in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,70 puncte procentuale), respectiv in activitati de spectacole, culturale si recreative (+0,53 puncte procentuale).
 
In ceea ce priveste numarul locurilor de munca vacante, cele mai importante cresteri s-au observat in industria prelucratoare (+2.300 locuri vacante), comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor (1.200 locuri vacante), hoteluri si restaurante (1.000 locuri vacante), respectiv sanatate si asistenta sociala (900 locuri vacante).
 
La polul opus, cele mai semnificative scaderi, atat in ceea ce priveste rata, cat si numarul locurilor de munca vacante s-au regasit in alte activitati de servicii (-1,75 puncte procentuale, respectiv 800 locuri vacante), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport servicii (-0,13 puncte procentuale, respectiv 300 locuri vacante), precum si in industria extractiva (-0,13 puncte procentuale, respectiv 100 locuri vacante).
 
In trimestrul III 2021, cele mai mari valori s-au inregistrat pentru ocupatiile de specialisti in diverse domenii de activitate - grupa majora 2, atat in ceea ce priveste rata, cat si numarul locurilor de munca vacante (1,26%, respectiv 14.000 locuri vacante), mai precizeaza INS.
 
Cele mai mici valori ale celor doi indicatori s-au inregistrat pentru ocupatiile de lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit - grupa majora 6 (0,53%, respectiv 100 locuri vacante), respectiv de membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori - grupa majora 1 (0,53%, respectiv 1.900 locuri vacante).
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca vacante 2021oferte de munca 2021joburi disponibile 2021

Data aparitiei: 18 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 47.000 de locuri de munca disponibile in trimestrul III din 2021. In ce domenii exista cele mai multe oferte? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]