Durata de lucru cea mai mare, inregistrata in Romania

durata de lucruangajati romanitimp de muncaore de muncanorma intreaga
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Potrivit unui studiu recent, tara noastra este prima din UE cand vine vorba de durata efectiva anuala medie de lucru cea mai mare in cazul angajatilor cu norma intreaga si ocupa locul al doilea in ceea ce priveste durata efectiva anuala medie de lucru pentru angajatii cu norma partiala, dupa Ungaria, potrivit unui studiu al institutului francez Coe-Rexecode.

Angajatii cu norma intreaga din Romania au lucrat in medie, in 2010, 2.095 de ore, fiind urmati de cei din Ungaria (2.021 ore) sii Malta (sub 1.983 ore). Durata medie de lucru pentru angajatii cu norma intreaga din Romania nu a cunoscut fluctuatii majore din 1998 sii pana in 2010, osciland in jurul a 2.100 de ore. La polul opus se afla angajatii cu norma intreaga din Suedia (1.719 ore), Franta (1.679 ore) sii Finlanda (1.670 de ore).

Pe de alta parte, salariatii cu norma partiala din Romania au lucrat in medie, in 2010, 1.200 de ore, fiind devansati doar de cei din Ungaria, cu 1.226 de ore. Salariatii romani sunt urmati de cei polonezi, cu 1.077 de ore. Cele mai putine ore de munca s-au constatat in Irlanda (876 ore), Danemarca (849 ore) sii Marea Britanie (836 ore).

La capitolul duratei de munca in cazul angajatilor independenti cu norma intreaga, Romania se situeaza printre ultimele state din UE (2.068 de ore), fiind urmati doar de luxemburghezi (2.064 ore), britanici (2.016 ore) sii bulgari (1.754 ore). Austriecii (2.551 ore), germanii (2.459 ore) sii francezii (2.453 ore) sunt cei mai activi.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
durata de lucruangajati romanitimp de muncaore de muncanorma intreaga

Data aparitiei: 12 Ianuarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Durata de lucru cea mai mare, inregistrata in Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]