Noutatile din Codul Muncii si
resurse umane nu contenesc sa apara, asa ca specialistii trebuie sa fie la curent cu toate modificarile.
Tocmai de aceea, actualizarea lucrarii de top semnata Rentrop & Straton - Consilier Legislatia Muncii - contine informatii referitoare la consecintele majorarii salariului minim.
Ce se intampla cu plafoanele pentru plata contributiilor sociale in cazul veniturilor extrasalariale? Cum se aplica noile prevederi privind majorarea la 300 de lei a sumei pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si contribu?ii sociale? Modul de calcul al termenului de preaviz in optica Inaltei Curti de Casatie ?i Justitie.
La toate aceste intrebariri si nedumeriri, veti gasi raspuns IMEDIAT in „Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca”, detalii AICI >>>
Din cuprinsul lucrarii:
Salariul minim
· Noul salariu minim este de 3.700 de lei.
· Plafoanele pentru plata contributiilor sociale in cazul veniturilor extrasalariale.
· Majorarea sumei de 200 lei/luna pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si care nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiilor sociale obligatorii la 300 lei/luna. Efecte, impact, exemple si solutii.
Concediul de odihna
· Perioadele care se iau in calcul si cele care nu se iau in calcul, la acordarea concediului de odihna.
· Ce putem face daca salariatul refuza sa isi ia concediu?
· Compensarea in bani a concediului, in cazul incetarii contractului de munca. Limite.
Preavizul
· ICCJ a decis: termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se implineste in ultima zi a termenului
· Preavizul datorat de salariat angajatorului, in caz de
demisie
Timpul de munca
· Munca de noapte – interdictii. Care sunt categoriile de angajati care nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte
· Cand constituie pauza de masa timp de repaus si cand constituie timp de munca? Precizari privind repausul zilnic, de 12 ore.
Consilierul va ofera exact ce va doriti!
Solutii complete, strict la obiect, cu temeiuri legale, studii de caz si sfaturi practice!
Aceste solutii va sunt oferite de cea mai autorizata voce in domeniul legislatiei muncii din Romania: prof. univ. dr. Raluca Dimitriu.
Raspunsurile la aceste intrebari (si la sute de alte intrebari din sfera legislatiei muncii) se afla in Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca. Aceasta lucrare acopera toate situatiile sensibile, foarte subtile, in care puteti face foarte usor un pas gresit.
Comandati acum „Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca” cu abonament pe 12 luni, detalii AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Angajare minori. Repausul saptamanalIntrebare: Angajatii minori pot presta munca in week-end? (bineinteles cu respectarea repausului de 2 zile consecutive si spor de week-end acordat) exista vreo restrictie?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Cumul CIM. Baza de calcul CAS. Contract de mandatIntrebare: Salariat la Asociatia de proprietari cu contract individual de munca part time de 4 ore/zi, cu suma bruta 2100 lei si are alt contract de mandat la alta asociatie de proprietari cu suma bruta de 2000 lei. Pentru calcularea contributiilor se poate cumula sumele de la cele 2 contracte sau este obligatoriu doar la cele CIM fara sa fie luat in calcul cel de mandat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<