Sondaj: Ce isi doresc romanii de la locul de munca pentru a se simti in siguranta?

sondaj loc de munca masuri sigurantaCladire certificata loc de muncasondaj angajati romani
Sondaj: Ce isi doresc romanii de la locul de munca pentru a se simti in siguranta?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia a schimbat inclusiv felul in care ne raportam la siguranta locului de munca, de la masurile care se iau impotriva raspandirii virusului si pana la siguranta certificata a cladirii, din punct de vedere al constructiei.
 
Potrivit unui sondaj recent, initiat de un dezvoltator imobiliar pe segmentul birouri de clasa A, circa 96% dintre angajatii romani sunt de parere ca standardele care certifica nivelul de rezilienta al unei cladiri in fata unei pandemii sunt nu doar utile, ci si necesare in contextul actual.
 
Astfel, informeaza Agerpres citand sursa amintita, certificarea unei cladiri in fata riscurilor aduse de pandemie a devenit un aspect important pentru cei mai multi angajati romani, iar 85% spun ca este important pentru ei sa lucreze intr-o cladire sanatoasa in viitor.
 
Acelasi sondaj arata ca 76% dintre angajatii respondenti considera ca o astfel de cladire certificata poate limita riscurile pentru sanatatea lor si a familiilor lor, contribuind, totodata, la diminuarea stresului provocat de pandemie. 
 
Datele arata ca mai mult de jumatate (70%) dintre salariatii romani isi fac griji privind riscurile de raspandire a virusurilor si bacteriilor alimentate de sisteme ineficiente de ventilatie sau de o igienizare necorespunzatoare a suprafetelor din biroul lor.
 
"Peste 95% dintre angajati considera ca existenta unor certificari este fundamentala pentru cladirile de birouri, de la cele pentru situatii de urgenta precum incendii si cutremure sau pentru protectia mediului si pana la cele pentru sanatate", se arata in sondajul Genesis Property, citat de Agerpres. 
 
In opinia angajatilor, schimbarile necesare la un loc de munca optim ar trebui sa includa spatii de relaxare (61%), in vreme ce 53,2% ar dori sa isi poata seta individual temperatura si nivelul de lumina la birou. Tot un procent de 51,5% ar prefera sa aiba la birou priveliste naturala (inclusiv zone verzi in interior), in timp ce 45% vor echipamente individuale de protectie sanitara (masti, dezinfectant etc.).
 
Conform aceleiasi surse, sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre sanatatea cladirilor a fost derulat in luna iunie 2021 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.208 de utilizatori de internet din toata tara. De asemenea, in ce priveste esantionul de respondenti, circa 50% dintre participanti sunt femei, circa 70% au varsta mai mare de 35 de ani, iar 43% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sondaj loc de munca masuri sigurantaCladire certificata loc de muncasondaj angajati romani

Data aparitiei: 13 August 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sondaj: Ce isi doresc romanii de la locul de munca pentru a se simti in siguranta? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]