Romanii prefera sa plece la o alta companie, atunci cand vor o marire salariala. Fenomenul demisiilor in masa va continua

Isabela Alexe
Isabela Alexe
02 August 2022
02 August 2022
Isabela Alexe
Isabela Alexe
salarii romaniafenomenul demisiilor in masa
Romanii prefera sa plece la o alta companie, atunci cand vor o marire salariala. Fenomenul demisiilor in masa va continua
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atunci cand isi doresc o marire salariala, majoritatea romanilor prefera sa plece la alta companie, in loc sa ceara o crestere a salariului la actualul loc de munca. 
 
Un sondaj recent arata ca sapte din zece angajati romani (70%) se asteapta la venituri mai mari cu cel putin 20%, dar ezita sa solicite angajatorului o marire de salariu si prefera sa plece la o alta firma.
 
"Aproximativ 70% dintre candidatii cu care intram in contact isi doresc salarii cu cel putin 20% mai mari de la urmatorul loc de munca. Insa multi ezita sa ceara argumentat salarii mai mari si prefera sa plece direct din actuala pozitie. Este o situatie cumva paradoxala, pentru ca multi candidati spun ca motivul pentru care renunta la un loc de munca este lipsa majorarii salariului, dar ei nici macar nu cer o marire. Dar, fie ca este vorba de replacement sau de pozitii noi, in contabilitate si HR se observa cea mai mare cerere. Acestea sunt domeniile in care am recrutat cel mai mult in acest an", a explicat Cristina Profeanu, consultant Resurse Umane, potrivit Agerpres.
 

42% dintre angajati cred ca maririle salariale sunt esentiale pentru a pastra personalul competent

 
Sondajul a mai aratat ca 42% dintre angajati spun ca sunt necesare cresteri salariale pentru a aborda fluctuatia personalului, dar doar 18% dintre angajatori considera acest aspect ca fiind important.
 
Pe de alta parte, un studiu EY realizat pe un esantion de 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajati din 22 de tari si 26 de sectoare industriale arata ca 43% dintre salariati sunt dispusi sa renunte la locul de munca actual in urmatoarele 12 luni.
 
"Pentru a-si fideliza angajatii valorosi, o mare parte a angajatorilor au inceput sa puna mai mult accent pe flexibilitatea programului. Totodata, ofera beneficii inexistente in perioada pre-pandemica, precum cresterea numarului zilelor de concediu, tichete cadou, bugete pentru formare profesionala si munca de acasa sau in sistem hibrid. O presiune suplimentara este cauzata si de scaderea record a numarului de angajati din Romania. Daca in 2019, in Romania erau angajate 4,2 milioane de persoane (similar cu anul 2018), in 2020 numarul acestora s-a redus la 4,1 milioane de persoane, iar in 2021 a ajuns la aproximativ 3,8 milioane persoane, conform unui studiu realizat de termene.ro. De aceea, este esential ca intre angajator si angajati sa existe o comunicare cat mai deschisa despre evolutia companiei, sunt de parere expertii in resurse umane. Angajatorii trebuie sa traseze echipei obiective cat mai clare si care sa fie realizabile, dar si sa ofere un program de munca flexibil care sa le permita angajatilor sa pastreze echilibrul intre viata profesionala si cea personala", conform sursei citate.
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]