Peste 50% dintre angajatii romani spun ca au fost contactati in vacanta de catre colegi si manageri - STUDIU

angajati romani contactati de la serviciu in vacantaobiceiul de a lucra in vacanta
Peste 50% dintre angajatii romani spun ca au fost contactati in vacanta de catre colegi si manageri - STUDIU
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti mai putin bune pentru jumatate dintre angajatii romani, care spun ca au fost contactati in vacanta de catre colegi si manageri pentru a rezolva situatii care apar la birou.
 
De asemenea, o treime isi iau laptopul in vacanta, iar aproximativ 60% isi verifica e-mailul de serviciu in concediu, arata un studiu realizat de o platforma pentru angajati.
 
Aproximativ 79% dintre romani au avut concediu anul acesta, iar din restul de 21% care nu avut concediu aproximativ 8% intentioneaza sa aiba vacanta in urmatoarele trei luni.
 
Atentie, s-a modificat legislatia privind concediile! S-au introdus prevederi noi privind concediul medical, concediul de maternitate si concediul de acomodare!
Este vorba despre ghidul practic 17 tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal, in care gasiti solutii complete si argumentate impecabil pentru orice problema, detalii AICI >>>
 
Procentele celor care au avut vacanta in acest an sunt similare si la nivel regional, ele variind intre 75% (Republica Moldova) si 83% (Ungaria).
 
"In ceea ce priveste durata concediului, 24% dintre angajatii romani si-au luat liber anul acesta intre 5-9 zile lucratoare, 19% mai putin de cinci zile lucratoare, 17% au solicitat concediu pentru zece zile lucratoare, iar 7% pentru 15 zile lucratoare. Concediul pentru 5-9 zile lucratoare a fost cel mai solicitat in Romania si Bulgaria, in Moldova cei mai multi angajati si-au luat liber 15 zile lucratoare (31% dintre respondenti), iar in Grecia si Ungaria cei mai multi salariati au optat pentru mai putin de 5 zile lucratoare (22% in Grecia si 24% in Ungaria)", sustin cei de la Undelucram.ro.
 
Sondajul a mai relevat si ca 65% dintre angajatii romani spun ca au reusit sa se relaxeze si sa se deconecteze in vacanta de la sarcinile de serviciu. Procentele sunt similare la nivel regional, cei mai multi angajati care au reusit sa se relaxeze in vacanta fiind cei din Ungaria (71%),  potrivit Agerpres.
 
 
Aproximativ 40% dintre salariatii romani spun ca ultima vacanta in care nu au lucrat a fost anul acesta, iar 23% afirma ca nu au lucrat niciodata in vacanta. Pe de alta parte, 16% dintre angajati spun ca ultima vacanta in care nu au muncit a fost in urma cu 2-5 ani, 8% in urma cu mai mult de 5 ani, iar 11% spun ca au lucrat mereu in concediu.
 
Comparativ, la nivelul regiunii, angajatii moldoveni sunt cei care lucreaza cel mai mult in vacanta - 22% dintre acestia au lucrat in toate concediile de pana acum. Pe de alta parte, grecii sunt cei care reusesc in cea mai mica proportie sa se relaxe in vacanta - doar 32% dintre acestia spun ca reusesc sa uite de munca in concediu.
 
Aproximativ 40% dintre angajatii din Romania au afirmat ca au fost contactati in vacanta de colegi si manageri pentru a rezolva diferite sarcini de serviciu si au incercat sa le rezolve. Circa 10% spun ca au fost contactati, dar au explicat ca nu lucreaza in vacanta.
 
La nivel regional, angajatii din Republica Moldova sunt cei care sunt cel mai des contactati in vacanta pentru a rezolva sarcini de serviciu si care rezolva ce li se solicita - 56% dintre salariatii moldoveni fac acest lucru.
 
In jur de 61% dintre angajatii romani isi verifica e-mailul de serviciu in vacanta. Cel mai mic procent al angajatilor care isi verifica e-mailul de serviciu in concediu este in Bulgaria (52%), la polul opus fiind Republica Moldova cu 72% dintre salariati care isi citesc e-mailul de la job in vacanta.
 
De asemenea, 31% dintre angajatii din Romania pleaca cu laptopul in vacanta pentru a fi siguri ca pot rezolva eventuale situatii care apar la locul de munca. Procentul este de 53% in Republica Moldova, 46% in Grecia, 36% in Ungaria si 31% in Bulgaria.
 
In jur de 34% dintre romani sunt deranjati sa lucreze in vacanta chiar daca se intampla rar, in timp ce 38% nu sunt deranjati daca se intampla ocazional. Aproximativ 18% sunt deranjati pentru ca lucrul in vacanta a devenit o practica in cadrul companiilor in care lucreaza.
 
In ceea ce priveste obiceiul de a lucra in vacanta, 41% dintre angajatii romani afirma ca problema s-a remediat dupa ce au vorbit cu managerul lor, iar 29% au de gand sa discute despre acest subiect.
 
Circa 13% dintre angajatii parinti din Romania au lucrat cu copiii de acasa si nici nu au plecat in vacanta. Aproximativ 57% dintre parintii romani spun ca in timpul vacantei de vara a copiilor au lucrat cu acestia de acasa si au mers impreuna in concediu. In jur de 23% spun au trimis copiii la after school timp de cateva saptamani, iar in restul saptamanilor copiii au fost implicati in alte activitati (de exemplu, au mers la bunici, tabere urbane, vacanta intregii familii). 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajati romani contactati de la serviciu in vacantaobiceiul de a lucra in vacanta

Data aparitiei: 19 Septembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 50% dintre angajatii romani spun ca au fost contactati in vacanta de catre colegi si manageri - STUDIU Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]