Egalitate de sanse intre femei si barbati. Conferinta privind implicarea femeilor in dialogul social

11 Noiembrie 2013
11 Noiembrie 2013
Resurse Umaneministrul MunciiPOSDRUdialogul socialegalitatea de sansefemei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Va informam ca in data de 6 noiembrie, ministrul muncii, Mariana Campeanu, a participat la conferinta cu tema "Rolul si implicarea femeilor in dialogul social - egalitate de sanse intre femei si barbati".

Organizata de Cabinetul ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala "Meridian" si Federatia Agricultorilor "Fermierul", prin Proiectul "impreuna pentru dezvoltarea Dialogului social in Romania", cofinantat prin Fondul Social European - POSDRU, conferinta a oferit celor prezenti prilejul de a dezbate strategiile nationale pentru ocuparea fortei de munca 2014 - 2020 si din domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati pentru perioada 2014 - 2017, precum si planurile de actiuni pentru implementarea acestora.

In cuvantul de deschidere, ministrul muncii a apreciat ca "impletirea vietii personale cu cea profesionala nu face decat sa aduca implinire femeilor, ba chiar sa le creasca importanta in propria familie".

"Am venit astazi, aici, sa le transmit femeilor ca trebuie sa se implice cu mai multa staruinta si abnegatie in viata profesionala si in cea politica.

Este adevarat ca, in ultima perioada, si in Romania s-au facut pasi in promovarea femeilor in societate. De exemplu, in Parlamentul aflat acum in exercitiu, procentul acestora a crescut la 11,5%, de la 9,8% in legislativul anterior.

Mai mult, in Guvern exista 6 femei ministru. Dar, desi in tara noastra este o situatie favorabila, in sensul ca functiile de executie sunt ocupate in proportie de 56% de femei, peste media europeana, reprezentarea lor in administratia locala este foarte slaba - foarte putine femei primar, destul de putine in consiliile locale sau judetene.

Exact acolo, in comunitatile locale, femeile trebuie sa aiba un cuvant de spus, pentru ca acolo sunt cunoscute problemele si necesitatile din familii sau cele ale unor grupuri vulnerabile. si numai asa pot fi prevenite faptele deosebit de grave care au loc, in ultimul timp, in Romania. Cred ca a venit vremea sa ne dezvoltam si latura civica, sa nu mai asteptam doar din partea autoritatilor o reactie. Trebuie sa iesim din letargia ultimilor ani si noi, femeile, sa ne implicam cu toata forta impotriva abuzurilor" - a adaugat Mariana Campeanu.

La conferinta au participat parlamentari, reprezentanti ai administratiei publice, ai partenerilor sociali si societatii civile, precum si ai institutiilor publice descentralizate.

 Sursa: Ministerul Muncii




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]