Angajatorii care creeaza 200 locuri de munca inalt calificate primesc subventii de pana la 50 la suta pentru salarii

angajatorilocuri de muncaposturi inalt calificatesalariisubventiiajutor stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Angajatorii care  creeaza cel putin 200  de locuri de munca inalt  calificate vor primi, pentru o perioada de doi ani, o subventie de 40% sau 50% pentru cheltuielile cu salariile.

Ministrul Finantelor Publice,  Florin Georgescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca membrii Guvernului  au adoptat in data de 31.07.2012 o  hotarare de guvern  privind instituirea unei scheme  de ajutor pentru sprijinerea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de noi locuri de munca.

Schema de ajutor de stat are in vedere  finantarea costurilor salariale aferente personalului cu calificare  ridicata in  domenii de cercetare - dezvoltare, inovare, energie, informatica, precum si in industria prelucratoare inalt tehnologizata pentru persoane juridice care activeaza in aceste domenii si care creeaza cel putin 200 de noi locuri de munca.

Ministrul a enumerat domeniile concrete de aplicare: industria prelucratoare, cu exceptia fabricarii bauturilor si cu exceptia  fabricarii produselor din tutun, agenti economici care opereaza in productia si furnizrea energiei electrica si termica, gaze,  apa calda si aer conditionat, activitati de editare produse software, telecomunicatii, activitati de servicii in tehnologia informaticii, activitati si servicii informatice, cercetare-dezvoltare.

Potrivit declaratiei ministrului, cheltuielile eligibile pentru asemenea proiecte, pentru o asemenea schema de ajutor de stat, sunt costurile salariale aferente unei perioade de doi ani de activitate pentru locurile de munca nou- create. Ca urmare a realizarii investitiei, aceasta trebuie sa se intample in cel mult trei ani de la declansarea investitiei si  trebuie mentinute pe o perioada de minimum cinci ani de la data efectuarii  primei plati a ajutorului de stat aferent fiecarui loc de munca nou creat.

De asemenea, agentul economic vizat  este obligat ca atunci cand  solicita ajutorul de stat, sa prezinte o scrisoare de garantie din partea unei banci, care sa aiba valoarea cel putin a ajutorului de stat platit, pentru ca, in cazul in care nu-si va  respecta obligatiile contractuale initial asumate, statul sa-si poata recupera ajutorul acordat,  de la agentul economic respectiv.

Ajutorul de stat reprezinta  o suma  de 40% din cheltuielile salariale pe doi ani in zona BucureÅŸti-Ilfov, pentru ca e o zona mai dezvoltata, iar in restul regiunilor tarii regiunile, adica cele din afara zonei Bucuresti-Ilfov,  50% din cheltuielile salariale pe doi ani.

Ministrul a precizat ca nu exista o limita in ceea ce priveste cuantumul ajutorului acordat unui agent economic si nici in ceea ce priveste  cuantumul salariului  acordat de catre angajator persoanelor respective.


Sursa: gov.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajatorilocuri de muncaposturi inalt calificatesalariisubventiiajutor stat

Data aparitiei: 02 August 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatorii care creeaza 200 locuri de munca inalt calificate primesc subventii de pana la 50 la suta pentru salarii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]