Companiile de stat isi limiteaza fondul de salarii

16 Mai 2011
16 Mai 2011
fond de salariiachizitiibunuriservicii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Companiile de stat si regiile autonome sunt obligate sa-si limiteze cheltuielile, inclusiv cu salariile, la un nivel maximal, iar angajamentele luate pentru achizitiile de bunuri si servicii trebuie sa tina seama de posibilitatile reale de incasare a veniturilor, potrivit ordonantei de urgenta adoptate de Guvern pentru disciplinarea financiara a sectorului de stat.

"Cheltuielile totale, inclusiv cele aferente fondului de salarii, reprezinta limite maxime ce nu pot fi depasite. rectificarea bugetelor de venituri si cheltuieli in sensul majorarii cheltuielilor se face in limita veniturilor inacasate peste nivelul programat", se arata in OUG publicata vineri in Monitorul Oficial.

"Programele de achizitie de bunuri si servicii pentru desfasurarea activitatii se fundamenteaza pe baza cheltuielilor aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli, iar in executie angajamentele legale vor fi facute tinandu-se cont de posibilitatile reale de incasare a veniturilor programate", mai prevede OUG adoptata pe 29 aprilie.

Totodata, la fundamentarea bugetelor companiilor de stat se vor avea in vedere conditiile de eficienta, reducerea arieratelor, reducerea pierderilor si a subventiilor in exploatare, respectarea politicii salariale a Guvernului.

De asemenea, ministrii care au in subordine companii sau regii autonome au obligatia ca, pe langa proiectul anual al bugetului de venituri si cheltuieli, sa depuna spre aprobarea Executivului si estimari pentru urmatorii doi ani.

Acestea trebuie sa cuprinda repartizarea pe trimestre a indicatorilor economico-financiari, programul de investitii si sursele de finantare, programul de reducere a stocurilor de materii prime, materiale, obiecte de inventar si piese de schimb, produse finite, programe de reducere a arieratelor, precum si situatia datoriilor rezultate din imprumuturile contractate cu scadenta in anul curent.

Incalcarea acestor dispozitii constituie contraventie, iar managerii responsabili sunt sanctionati cu amenzi de 5.000-10.000 de lei.

"Acest act vizeaza intarirea disciplinei financiare si cresterea eficientei in companiile de stat. Concret, la baza fundamentarii bugetelor, va exista un proces de reducere a arieratelor, unul de reducere a pierderilor si unul pentru incadrarea in cheltuielile prevazute in buget. Avem masuri exacte pentru reducerea stocurilor in aceste institutii. Mai mult, vom avea un sistem de raportare a unor indicatori economico-financiari catre Ministerul de Finante, lunar sau trimestrial. Sunt si sanctiuni daca nu se respecta acesti indicatori si nu se depun la timp raportarile catre Ministerul de Finante, intre 5.000 si 10.00 de lei", explica ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, pe 29 aprilie. AGERPRES

NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]