VOUCHERE pentru achizitia de dispozitive asistive, pentru persoanele cu dizabilitati. Insertia pe piata muncii a acestora

Ioana Pavel
Ioana Pavel
03 Noiembrie 2021
03 Noiembrie 2021
Ioana Pavel
Ioana Pavel
dispozitive asistive persoane cu handicappersoane cu handicap locuri de muncavouchere dispozitive asistative
VOUCHERE pentru achizitia de dispozitive asistive, pentru persoanele cu dizabilitati. Insertia pe piata muncii a acestora
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Persoanele cu dizabilitati din Romania sunt incurajate sa intre pe piata muncii autohtone, iar in acest sens in anul 2021 au fost oferite nu mai putin de 419 vouchere pentru achizitia de dispozitive si tehnologie asistiva.
 
Despre ce este vorba?
 
Concret, vorbim despre initiativa Autoritatii Nationale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA) care are in derulare un proiect intitulat "Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati". Acest proces se ridica la o valoare de peste 22 milioane euro, iar pana la finalul lunii septembrie 2021 au fost eliberate cele 419 de vouchere mai sus mentionate.
 
Potrivit unui comunicat al ANDPDCA, voucherele au o valoare de pana la 23.000 de lei si sunt acordate prin proiectul "Facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati".
 
"Membrii Consiliului National al Audiovizualului au decis sa recomande Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune sa sprijine difuzarea, in regim de anunt de interes public, a spoturilor radio-TV referitoare la facilitarea insertiei pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati", se mentioneaza in comunicat, citat de Agerpres.
 

Vouchere persoane cu handicap - dispozitive asistative
 

Cine poate beneficia de aceste vouchere pentru tehnologia asistativa, care sunt conditiile impuse?
 
Cei care vor sa beneficieze de aceste vouchere sunt cei care au o dizabilitate atestata prin certificatul de incadrare in grad de handicap; se afla in cautarea unui loc de munca si nu au un loc de munca in prezent; au varsta intre 18 si 65 ani, inclusiv elevi si studenti.
 
Voucherul poate fi folosit si pentru achizitia mai multor produse asistive. Conditia este ca produsele sa fie cuprinse in recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii si dispozitive asistive si tehnologii de acces. In cazul in care valoarea produselor este mai mare decat cea a voucherului, diferenta este suportata de beneficiar sau de reprezentantul legal al acestuia, dupa caz.
 
Ce trebuie sa faca persoanele cu dizabilitati pentru a intra in posesia voucherului?
 
Se vor prezenta la AJOFM si vor declara ca sunt in cautarea unui loc de munca, iar la Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartin (DGASPC) se va depune dosarul cu documentele necesare.
 
Acestea vor fi responsabile cu transmiterea informatiilor catre ANDPDCA, care va trimite voucherele nominale tiparite catre DGASPC.
 
Proiectul are in vedere si obtinerea unei subventii de pana la 15.900 lei pentru accesibilizarea locului de munca pentru persoanele cu dizabilitati angajate, pentru aproximativ 200 de angajatori.
 
"Ii incurajez pe cei care aud despre acest proiect sa mearga la AJOFM pentru a obtine mai multe informatii despre posibilitatea obtinerii unui voucher pentru achizitionarea unui dispozitiv asistiv, chiar daca nu au in vedere perspectiva angajarii imediate. Este important sa largim orizontul celor carora comunitatea nu le-a oferit suficienta incredere in abilitatile pe care le poseda si sa-i sprijinim pentru a se integra mai usor in societate", a mai precizat Florica Chereches, presedintele ANDPDCA.
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]