Prima rectificare bugetara din 2016: bani in plus pentru Interne, Finante, Educatie si Sanatate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prima rectificare bugetara din 2016 aduce bugete mai mari pentru ministerele Muncii, Finantelor, Educatiei si Sanatatii.

Conform Ministerului de Finante, rectificarea bugetara din 2016 prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei si a cheltuielilor bugetului general consolidate cu aceeasi suma.

Rectificarea bugetara prevede circa 2,3 miliarde de lei pentru aplicarea masurilor legislative adoptate de Parlament, si anume: majorarea salariilor personalului din autoritatile publice la nivelul serviciilor parlamentare, aprobarea suplimentarilor de cheltuieli cu asistenta sociala generate de cresterea numarului de beneficiari de ajutor social prin excluderea alocatiei de stat pentru copii din veniturile familiei la stabilirea ajutorului social (VMG), majorarea indemnizatiei acordate adultului cu handicap vizual grav, prin majorarea cu 25% a salariului net al asistentului social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi, si majorarea numarului de persoane incadrate in diverse tipuri de handicap.

Se mai au in vedere: majorarea si modificarea modalitatii de stabilire a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si stimulentul de insertie, pensiile de serviciu pentru grefieri, personal aeronautic, functionari publici parlamentari, auditori ai Curtii de Conturi, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare si Legea 85/2016 prin care personalul didactic beneficiaza de plata diferentelor salariale pentru octombrie 2008 — 13 mai 2011 fara a fi obtinut aceste drepturi prin hotarari judecatoresti. Impactul bugetar este de 888,5 milioane de lei.

Prima rectificare bugetara din 2016 a adus bani in plus pentru urmatoarele domenii:

-  Sanatate (+568,6 milioane de lei), din care la Ministerul Sanatatii un plus de 297,6 milioane de lei, iar la Casa de Nationala de Asigurari de Sanatate un plus de 271 milioane lei, pentru asigurarea sumelor necesare platii salariilor majorate conform OUG nr. 20/2016 si destinate personalului medico-sanitar, precum si pentru lucrari de reabilitare la maternitati, investitii la serviciile de ambulanta si UPU/CPU, dotare medicamente si materiale sanitare din cabinetele de medicina generala si dentara din unitatile de invatamant.

-  Inavatamant (1,01 miliarde de lei) - pentru diferente salariale prevazute de Legea nr. 85/2016 pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar si universitar si sume necesare acoperirii majorarilor salariale aprobate prin OUG nr. 20/2016.  

- Asistenta Sociala (2,80 miliarde de lei ) din care 1,40 miliarde de lei pentru asigurarea fondurilor necesare platii integrale a drepturilor de asistenta sociala (indemnizatii pentru crestere copil, ajutoare sociale, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoanele cu handicap), iar 1,42 miliarde de lei pentru subventia de echilibrare pentru bugetul asigurarilor sociale de stat.

- Agricultura (405,4 milioane de lei) -  subventii pentru plata deconturilor la motorina in trimestrele II si III din acest an, precum si pentru acordarea ajutoarelor de minimis in sectorul zootehnic. MFP precizeaza ca suma s-a asigurat prin redistribuire din bugetul Ministerului Agriculturii.

- Cultura  (22,5 milioane de lei) pentru achizitionarea operei de arta "Cumintenia Pamantului". Cuantumul este echivalent celor 5 milioane de euro pe care Guvernul i-a alocat din totalul de 11 milioane de euro.

- Bugetele locale (655 milioane de lei) pentru: cheltuieli de personal din invatamantul preuniversitar (597,9 milioane de lei diferente salariale conform Legii 85/2016 si titluri executorii), Programul "Fructe in scoli (20,9 milioane de lei), camine de batrani (5,4 milioane de lei) si contributii la salarizarea personalului neclerical (30,8 milioane de lei), majorare necesara ca urmare a cresterii salariului minim de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ana-Maria Tudor

Data aparitiei: 01 August 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Prima rectificare bugetara din 2016: bani in plus pentru Interne, Finante, Educatie si Sanatate Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]