Guvernul subventioneaza un numar RECORD de 70.000 de locuri de munca, in 2024

Ioana Pavel
Ioana Pavel
21 Octombrie 2024
21 Octombrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
locuri de munca subventionate de guvernlocuri de munca guvern 2024
Guvernul subventioneaza un numar RECORD de 70.000 de locuri de munca, in 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 

Va informam ca, potrivit Ministerului Muncii, 2024 este anul in care Guvernul subventioneaza un numar record de locuri de munca - 70.000.

Concret, pentru peste 40.000 de locuri de munca au fost deja incheiate conventii cu angajatorii, iar in perioada urmatoare vor fi semnate conventii pentru alte circa 30.000 de locuri de munca.

Este cel mai mare numar de locuri de munca subventionate in ultimii ani.


Cate locuri de munca au fost subventionate de stat, in ultimii ani?


De exemplu, in 2018 au fost subventionate 30.753 de locuri de munca, in 2021 au fost 38.112, in 2022 au fost subventionate 59.371 de locuri de munca, iar in 2023 au fost 1.207. Subventiile sunt acordate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), institutie sub autoritatea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS).

„Crearea de noi locuri de munca este o prioritate a MMSS si a Guvernului Ciolacu. Prin subventiile acordate venim in sprijinul angajatorilor care au nevoie de forta de munca, dar si in sprijinul celor aflati in cautarea unui job. Sustinem integrarea pe piata muncii a unor categorii vulnerabile si, in egala masura, raspundem si nevoii tot mai acute a companiilor de angajati cu competente adecvate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Ce avantaje au angajatorii?


Conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ofera angajatorilor, la cerere, subventii pentru fiecare somer angajat din categoriile vulnerabile, respectiv: absolventi, tineri NEET, someri de peste 45 de ani, someri de lunga durata, parinti unici ai familiilor monoparentale, persoane cu dizabilitati.

Angajatorii care incadreaza in munca aceste categorii primesc 2.250 lei lunar, pe o perioada de 12 luni, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca cel putin 18 luni.  Angajatorii pot incheia o conventie pentru acordarea subventiilor prevazute de Legea nr. 76/2002 pentru una sau mai multe persoane din evidentele ANOFM care fac parte din categoriile vulnerabile.          

Procedura completa pe care trebuie s-o urmati atunci cand faceti angajari! Etape obligatorii si greseli frecvente!
Informatii esentiale in lucrarea "Procedura completa la angajre. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri HR", detalii AICI >>> 
                                                                                                
 

Acestia sunt obligati sa declare locurile de munca vacante pentru a beneficia de subventiile care se acorda doar pentru persoanele inregistrate ca someri in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca (ANOFM).

Subventiile nu se acorda angajatorilor institutii sau autoritati publice.

Angajatorii care inceteaza raporturile de munca ale persoanelor din categoriile mentionate anterior termenului de 18 luni, din motive imputabile lor, trebuie sa restituie subventiile incasate, plus dobanda de referinta.

NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]