Investitii de 8,1 miliarde euro pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca

comisia europeanafinantarelocuri de muncacercetarecrestere economica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Comisia Europeana a anuntat ultimul si cel mai amplu apel de propuneri de proiecte pentru cercetare in cadrul celui de-al 7-lea Program-Cadru (PC7) al sau. in total, 8,1 miliarde EUR vor sprijini proiecte si idei care vor impulsiona competitivitatea Europei si vor aborda aspecte precum sanatatea umana, protectia mediului si gasirea de noi solutii pentru provocarile din ce in ce mai mari legate de urbanizare si gestionarea deseurilor. Finantarea - care este deschisa organizatiilor si intreprinderilor din toate statele membre ale UE si tarile partenere - reprezinta cea mai semnificativa parte din bugetul UE dedicat cercetarii, propus pentru 2013, in valoare de 10,8 miliarde EUR. Acest anunt survine la doar cateva zile dupa ce liderii UE au subliniat importanta cercetarii si a inovarii in Pactul pentru crestere economica si locuri de munca.

Maire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, a declarat: "Cunoasterea reprezinta moneda de schimb a economiei globale. Daca Europa doreste sa fie in continuare competitiva in secolul XXI, trebuie sa sprijinim cercetarea si inovarea care vor genera crestere economica si locuri de munca in prezent si in viitor. Nivelul ridicat de concurenta pentru finantarea UE garanteaza faptul ca banii contribuabililor se indreapta catre cele mai bune proiecte care abordeaza aspecte ce ne privesc pe toti."

Cererile de propuneri vizeaza atat inovarea, cat si o serie de probleme societale, construind o punte catre initiativa "Orizont 2020", urmatorul program de finantare pentru cercetarea din UE pentru perioada 2014-2020. in total, 4,8 miliarde EUR sunt destinati prioritatilor tematice de cercetare. Inovarea industriala va fi sprijinita prin activitati "apropiate de piata", cum ar fi pilotarea de proiecte, demonstratiile, standardizarea si transferul de tehnologie. Se va acorda o atentie speciala intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) in cadrul unui pachet in valoare de pana la 1,2 miliarde EUR. Aproximativ 2,7 miliarde EUR vor contribui la consolidarea pozitiei Europei ca destinatie de talie mondiala pentru cercetatori, in principal prin granturi individuale din partea Consiliului European pentru Cercetare (1,75 miliarde EUR) si din actiunile Marie Skłodowska-Curie (963 de milioane EUR) pentru formare si mobilitate in domeniul cercetarii.
    
Pentru a contribui la raspandirea excelentei in cercetare la o scara mai larga, este in curs de pregatire o noua initiativa referitoare la "Catedrele Spatiului european de cercetare". Prin intermediul unei cereri-pilot in valoare de 12 milioane EUR, vor fi selectate in total cinci catedre SEC, care urmeaza sa fie gazduite de universitati sau alte institutii de cercetare eligibile situate in regiuni mai putin dezvoltate din cinci tari diferite ale UE. Pentru a gazdui o catedra SEC, institutiile trebuie sa isi demonstreze capacitatea de a sustine excelenta prin furnizarea facilitatilor necesare si respectarea principiilor Spatiului european de cercetare, cum ar fi recrutarea deschisa.

Majoritatea cererilor de propuneri (invitatii la licitatie pentru obtinerea de fonduri) vor fi publicate la 10 iulie, iar alte cateva cereri specifice urmeaza a fi publicate in toamna.
    
Prioritatile tematice de cercetare cu caracter inovator din prezenta cerere de propuneri pentru PC7 includ: aproximativ 155 de milioane EUR pentru initiativa "Oceanele viitorului", in vederea sprijinirii cresterii economice durabile in sectoarele marin si maritim; aproximativ 365 de milioane EUR pentru tehnologii care vor transforma zonele urbane in "Orase si comunitati inteligente" durabile; aproximativ 147 de milioane EUR pentru a combate inmultirea bacteriilor rezistente la medicamente; si aproape 100 de milioane EUR pentru solutii inovatoare privind gestionarea resurselor de apa dulce.

Cererile sustin, de asemenea, obiectivele Agendei digitale referitoare la finantarea cercetarii in domeniul TIC, aproape 1,5 miliarde EUR fiind alocate domeniului tematic al tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.

O finantare in valoare de aproximativ 970 de milioane EUR este prevazuta pentru IMM-uri in cadrul prioritatilor tematice de cercetare. Alte masuri includ o suma suplimentara de 150 de milioane EUR pentru garantii in vederea mobilizarii unor imprumuturi in valoare de 1 miliard EUR pentru IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie (societati putin mai mari cu pana la 500 de angajati).

Se asteapta ca suma de 8,1 miliarde EUR anuntata sa mobilizeze investitii suplimentare publice si private in domeniul cercetarii in valoare de 6 miliarde EUR si se estimeaza ca ea va duce la crearea a 210 000 de noi locuri de munca pe termen scurt si va genera, intr-o perioada de 15 ani, o crestere suplimentara in valoare de 75 miliarde EURO

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisia europeanafinantarelocuri de muncacercetarecrestere economica

Data aparitiei: 19 Iulie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Investitii de 8,1 miliarde euro pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]