Noul proiect de buget UE pentru exercitiul financiar 2014. Vezi propunerile!

Contributiiexercitiu financiarbuget 2014comisia europeanacombaterea somajuluiforta de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia a adoptat proiectul de buget pentru exercitiul financiar 2014 in valoare de 142,01 miliarde EUR in credite de angajament si de 135,9 miliarde EUR in credite de plata. Proiectul de buget pentru 2014 este cu aproximativ 6 % mai redus decat bugetul anului curent, atat in privinta angajamentelor, cat si a platilor.

"Am prezentat proiectul de buget acum, intrucat Tratatul de la Lisabona prevede in mod expres obligatia Comisiei de a face acest lucru pana cel tarziu la 1 iulie", a declarat Janusz Lewandowski, comisarul UE pentru programare financiara si buget. "Cu toate acestea, ne vom adapta propunerea ulterior, in functie de rezultatul final al procedurii de adoptare a cadrului financiar multianual (CFM) pentru perioada 2014-2020".

Comisia a pregatit proiectul de buget pentru 2014 pe baza celei mai recente etape a actualelor negocieri privind CFM. Suma pentru 2014 depinde de ajungerea la un acord, in timp util in 2013, privind resursele bugetare suplimentare care sa acopere necesarul de plati in 2013, astfel cum a propus Comisia.

Intre timp, in ciuda reducerilor, proiectul de buget pentru exercitiul financiar 2014 prezinta o crestere de 3,3 % a angajamentelor in domeniul "Competitivitate pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca" (rubrica 1a), deoarece resursele reduse ale UE trebuie sa se concentreze pe masuri de combatere a somajului si de generare a cresterii economice. Printre aceste masuri se numara Orizont 2020 - noul program de finantare al UE pentru cercetare si inovare (aproximativ 9 miliarde EUR), Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor (3,6 miliarde EUR), mecanismul Conectarea Europei (aproape 2 miliarde EUR) si masuri de sprijin pentru intreprinderile europene, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri).

Reducerea cheltuielilor administrative (rubrica 5)

Pentru al doilea an consecutiv, Comisia propune o reducere de 1 % a numarului de membri ai personalului (cu exceptia impactului pe care il are aderarea Croatiei), ca parte a propunerii sale de a ajunge la o reducere de 5 % a personalului intr-un interval de 5 ani.

Comisia propune, de asemenea, o reducere de 1,1 % in domeniile discretionare ale propriilor cheltuieli administrative.

Cresterea globala de la rubrica 5 este generata in principal de numarul din ce in ce mare de pensionari si de costurile legate de aderarea Croatiei.

Vorbind in termeni comparativi...

Proiectul de buget pentru exercitiul financiar 2014 reprezinta 1,05% din VNB al UE in angajamente (fata de 1,15 % in bugetul pentru 2013) si 1,01 % din acesta in plati (1,1 % in 2013). Cu alte cuvinte, avand in vedere ca proiectul de buget pentru 2014 este echivalent cu un procent mai mic din bogatia anuala generata de statele membre, acesta reprezinta o reducere semnificativa atat in termeni absoluti, cat si relativi.

Sursa: Comisia Europeana



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contributiiexercitiu financiarbuget 2014comisia europeanacombaterea somajuluiforta de munca

Data aparitiei: 27 Iunie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noul proiect de buget UE pentru exercitiul financiar 2014. Vezi propunerile! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]