Tinta de 70% in privinta ratei de ocupare a fortei de munca, pana in 2020

Mara Dobrin
Mara Dobrin
29 Ianuarie 2018
29 Ianuarie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
ocupare forta de munca romania 2018strategia europa 2020 locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca strategia europeana privind ocuparea fortei de munca a fost introdusa in 1997, cand statele membre ale UE au hotarat sa stabileasca un set comun de obiective pentru politica de ocupare a fortei de munca. Ea are ca principal scop sa creeze locuri de munca mai multe si mai bune pentru toti cetatenii Uniunii.


In prezent face parte integranta din Strategia pentru crestere economica Europa 2020, iar obiectiul principal vizavi de ocuparea fortei de munca, care trebuie indeplinit pana in 2020, este ca 70% dintre cetatenii romani din grupa de varsta 20-64 ani sa fie integrati pe piata muncii, conform programului de guvernare 2018-2020.


"Obiectivul principal in materie de ocupare a fortei de munca, stabilit in contextul Strategiei Europa 2020, este de a atinge tinta de 70% in privinta ratei de ocupare pentru grupa de varsta 20-64 ani. Acest lucru se poate realiza numai prin promovarea unor politici publice coerente si realiste, care sa determine o piata a muncii performanta, dinamica si flexibila, ceea ce va asigura accesul majoritatii cetatenilor la locuri de munca de calitate, in functie de competentele si abilitatile lor, la venituri decente", potrivit documentului, citat de Agerpres.


Ce masuri se numara in Programul de guvernare?


- stimularea crearii de noi locuri de munca
- imputernicirea rolului activ al Serviciului Public de Ocupare (SPO) in relatia cu angajatorii (POCU 3 ani)
- mai multe evenimente relevante pentru piata muncii


Se mai are in vedere si reducerea costurilor administrative in ceea ce ii priveste pe angajatori cu pana la 18%, prin crearea Cardului de Asigurat in Sistemul Asigurarilor Sociale, dar si adoptarea si implementarea Strategiei Nationale pentru locurile de munca verzi.

Acest program doreste si incurajarea integrarii pe piata muncii a persoanelor apte de munca, aflate in risc de excluziune sociala, descurajarea dependentei de masurile de asistenta sociala, intarirea legaturii cu ocuparea, diminuarea treptata a masurilor pasive si dezvoltarea masurilor active de asistenta sociala.

Este incurajata si realizarea unor programe de formare profesionala a salariatilor, care sa fie corelate cu necesitatile pietei muncii.


Sursa: Agerpres



NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]