Saptamana de lucru de 4 zile ar putea deveni realitate in Marea Britanie

timp de muncasaptamana de lucru de 4 ziletimp de lucrureducerea timpului de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Unul dintre cei mai reputati medici din Marea Britanie, profesorul John Ashton solicita ca tara sa treaca la saptamana de lucru de 4 ore. Aceasta masura vizeaza combaterea nivelului ridicat de stres si cresterea accentului pus pe timpul petrecut in familie.

Mai mult, masura vizeaza si acordarea de timp suplimentar angajatilor in vederea practicarii unui sport si pentru reducerea somajului.

Conform The Guardian, profesorul considera ca reducerea saptamanii de lucru va duce la rezolvarea de probleme medicale precum tensiunea arteriala ridicata si afectiunile mentale asociate cu munca in exces sau lipsa acesteia.

John Ashton considera ca saptamana de lucru de 5 zile trebuie eliminata iar astfel se poate incheia modul gresit in care se distribuie munca, finalitatea fiind afectarea sanatatii oamenilor.

"Cand te uiti la modul in care ne dirijeaza viata, stresul la care sunt supusi oamenii, presiunea timpului si concediile medicale, sanatatea mintala este o problema majora. Ar trebui sa adoptam saptamana de lucru de patru zile, pentru ca o parte din oameni muncesc prea mult, iar altii nu au locuri de munca", declara John Ashton.

"Pauza de pranz a disparut. Oamenii mananca doar un sandwitch la birou si continua sa munceasca", a mai notat acesta. Mediafax noteaza faptul ca John Ashton este seful a peste 3.300 de experti in sanatate publica.

Expertul a mai notat: "Avem nevoie de saptamana de lucru de patru zile pentru ca oamenii sa se bucure de viata lor, sa aiba mai mult timp pentru familie si poate sa isi reduca tensiunea arteriala, prin mai multe exercitii fizice in ziua libera."

In urma unui sondaj realizat de YouGov in luna aprilie, s-a observat ca 57% dintre angajati sustin saptamana de lucru de 4 ore si ca 71% considera ca acest lucru ar face Marea Britanie un loc mai fericit.



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
timp de muncasaptamana de lucru de 4 ziletimp de lucrureducerea timpului de munca

Data aparitiei: 03 Iulie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Saptamana de lucru de 4 zile ar putea deveni realitate in Marea Britanie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]