Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie

Programul Kurzarbeit prelungit decembrie 2022masura kurzarbeit prelungita
Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanta de urgenta, prelungirea, pana la 31 decembrie 2022, a aplicarii masurii de sprijin financiar pentru reducerea timpului de munca, destinata atat angajatorilor, precum si altor entitati economice care se confrunta cu diminuarea productiei ca urmare a crizei economice de la nivel international, generata de cresterea inflatiei si de scaderea puterii de cumparare, dar si in contextul conflictului armat din Ucraina, informeaza Ministerul Muncii.
 
Programul Kurzarbeit a fost initiat de Guvern in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aplicandu-se pe perioada starii de urgenta/alerta, dar si timp de 3 luni dupa incetarea acesteia, respectiv pana la data de 8 iunie a.c. 
 
Atentie! S-a schimbat legislatia privind munca flexibila! Modelul Kurzarbeit se aplica in multe companii
 
Va oferim un ghid care contine toate informatiile necesare despre Legea nr. 58/2021!
 
Folositi-l pentru a evita amenzi de pana la 20.000 de lei, detalii aici >>> 
 
Pentru a asigura in continuare mentinerea locurilor de munca si pentru prevenirea cresterii somajului, ordonanta de urgenta adoptata in 30 mai prevede acordarea in continuare a indemnizatiei de 75% din salariul de baza brut lunar aferent orelor de reducere a programului de lucru, salariatilor afectati de reducerea timpului de munca cu cel mult 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, prevazuta in contractul individual de munca.
 
 
Indemnizatia este suportata de angajator, se achita la data platii salariului lunii respective si se deconteaza din bugetul asigurarilor pentru somaj. 
 
Vor putea solicita acest sprijin angajatorii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 
 
- masura afecteaza cel putin 10% din numarul de salariati ai unitatii; 
 
- reducerea activitatii este justificata de o diminuare a cifrei de afaceri din luna anterioara aplicarii masurii sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a cifrei de afaceri din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta, respectiv 2019; in situatia in care nu se inregistreaza o diminuare a cifrei de afaceri de 10%, se ia in calcul diminuarea productiei realizate in luna pentru care se solicita aplicarea masurii sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a productiei din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta. 
 
Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit, o lucrare care va arata pas cu pas ce aveti de facut si va ajuta sa beneficiati in cel mai scurt timp de avantajele legislatiei Kurzarbeit pentru dvs. si pentru salariatii dvs, detalii aici >>> 
 
De asemenea, in scopul diminuarii riscului de excluziune sociala a celor care sunt activi economic, dar aflati si in situatia de a-si inceta activitatea, actul normativ mai prevede prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale pentru profesionistii prevazuti de Codul Civil, pentru persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor si drepturi conexe, potrivit Legii nr. 8/1996, si pentru persoanele cu conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005.


DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE - Model nou Declaratie OUG 132/2020 Kurzarbeit
 

Conform art. 1^1 alin. (1) lit. b) si art. 3^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Subsemnatul/Subsemnata, .........................., legitimat/legitimata cu CI/BI seria ...... nr. ........, eliberata/eliberat de ........... la data de ............, CNP ................., in calitate de reprezentant legal al angajatorului .............., avand CUI ............., cod CAEN ............., cu sediul social in localitatea ......................, str. ................... nr. ........................., judetul .................../municipiul ..............................., sectorul ............., telefon ............................, fax ..............., e-mail ..............., cunoscand prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere ca: 
1. Angajatorul nu indeplineste conditia prevazuta la art. 1 alin. (16) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare (ordonanta de urgenta), privind diminuarea cifrei de afaceri/veniturilor realizate din luna anterioara aplicarii masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a cifrei de afaceri/veniturilor realizate din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta/asediu, respectiv 2019.
 
2. Angajatorul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: 
 
a) masura prevazuta la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta afecteaza cel putin 10% din numarul de salariati ai unitatii; 
 
b) reducerea activitatii este justificata de faptul ca*): 
 
    • productia realizata in luna .......................**) din anul ........ s-a diminuat cu ...........% fata de productia realizata in aceeasi luna a anului 2019, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta; 
    • productia realizata in luna ......................**) din anul ........ s-a diminuat cu ............% fata de media lunara a productiei realizate in anul 2019, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta; 
    • productia realizata in luna ...............**) din anul ........ s-a diminuat cu ............% fata de productia realizata in luna ............... din anul ......... anterioara aplicarii masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta***). 
3. Angajatorul nu se afla in faliment, dizolvare, lichidare si nu are activitatile suspendate, potrivit legii. 
4. Angajatorul nu este inregistrat in jurisdictii necooperante in scopuri fiscale. 
 
Numele si prenumele reprezentantului legal, in clar ................................ 
Semnatura ................... 
Data ............. 
 
_____________
*) Se va bifa in mod corespunzator. 
**) Se va completa cu luna pentru care se solicita aplicarea masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta. 
***) Se va bifa de catre angajatorii infiintati in perioada 1 ianuarie—15 martie 2020 si care au cel putin un angajat.
 

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Ce isi doresc angajatii?


Toti angajatii aspira catre ceva anume, de exemplu:

   - angajatii tineri doresc sa invete si sa li se ofere o sansa pentru a arata ce pot;

   - angajatii mai in varsta, care isi pot aprecia singuri performantele, doresc proiecte
    si responsabilitati prin care sa-si puna in aplicare punctele forte;

  -  si, desigur, toti angajatii vor o anumita stabilitate financiara si recunoasterea meritelor.

Aflati mai multe in lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare.

...Vezi AICI lista completa <<

de Mara Dobrin

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Programul Kurzarbeit prelungit decembrie 2022masura kurzarbeit prelungita

Data aparitiei: 21 Iunie 2022
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Urmareste-ne pe Google News
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Munca in zi de sarbatoare legala. Tichete de masaIntrebare: Un salariat a lucrat in ziua de 01.06.2022 aceasta zi fiind zi libera nelucratoare. Salariatul a venit la servici in ziua de 01.06.2022 si a recuperat ziua in data de 29.06.2022. Intrebarea este ? Tichetul de masa pentru ziua in care a recuperat ziua de 01.06.2022 se opreste pentru ziua in care nu a venit la servici in ziua pentru care a recuperat ziua de 01.06.2022
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Desfiintare post cu timp partial. Imposibilitatea de a beneficia de indemnizatie de somajIntrebare: Administratorul firmei care este si angajat cu contract de munca part time in functia de director comercial, doreste sa desfiinteze postul de director comercial datorita problemelor financiare si scaderii vanzarilor. In ultimile 24 de luni a avut contract part time dupa cum urmeaza: iunie 2020-decembrie 2021 - 4h/zi ianuarie-iunie 2022- 2h/zi. Poate sa inceteze CIM cu art 65 alin. (1) si sa depuna dosarul pentru somaj?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ"
DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"DIURNA. Noile modificari legislative transpuse in 13 STUDII de CAZ"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]