Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie

Programul Kurzarbeit prelungit decembrie 2022masura kurzarbeit prelungita
Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanta de urgenta, prelungirea, pana la 31 decembrie 2022, a aplicarii masurii de sprijin financiar pentru reducerea timpului de munca, destinata atat angajatorilor, precum si altor entitati economice care se confrunta cu diminuarea productiei ca urmare a crizei economice de la nivel international, generata de cresterea inflatiei si de scaderea puterii de cumparare, dar si in contextul conflictului armat din Ucraina, informeaza Ministerul Muncii.
 
Programul Kurzarbeit a fost initiat de Guvern in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aplicandu-se pe perioada starii de urgenta/alerta, dar si timp de 3 luni dupa incetarea acesteia, respectiv pana la data de 8 iunie a.c. 
 
Atentie! S-a schimbat legislatia privind munca flexibila! Modelul Kurzarbeit se aplica in multe companii
 
Va oferim un ghid care contine toate informatiile necesare despre Legea nr. 58/2021!
 
Folositi-l pentru a evita amenzi de pana la 20.000 de lei, detalii aici >>> 
 
Pentru a asigura in continuare mentinerea locurilor de munca si pentru prevenirea cresterii somajului, ordonanta de urgenta adoptata in 30 mai prevede acordarea in continuare a indemnizatiei de 75% din salariul de baza brut lunar aferent orelor de reducere a programului de lucru, salariatilor afectati de reducerea timpului de munca cu cel mult 80% din durata zilnica, saptamanala sau lunara, prevazuta in contractul individual de munca.
 
 
Indemnizatia este suportata de angajator, se achita la data platii salariului lunii respective si se deconteaza din bugetul asigurarilor pentru somaj. 
 
Vor putea solicita acest sprijin angajatorii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: 
 
- masura afecteaza cel putin 10% din numarul de salariati ai unitatii; 
 
- reducerea activitatii este justificata de o diminuare a cifrei de afaceri din luna anterioara aplicarii masurii sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a cifrei de afaceri din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta, respectiv 2019; in situatia in care nu se inregistreaza o diminuare a cifrei de afaceri de 10%, se ia in calcul diminuarea productiei realizate in luna pentru care se solicita aplicarea masurii sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a productiei din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta. 
 
Program de lucru flexibil post pandemie - model Kurzarbeit, o lucrare care va arata pas cu pas ce aveti de facut si va ajuta sa beneficiati in cel mai scurt timp de avantajele legislatiei Kurzarbeit pentru dvs. si pentru salariatii dvs, detalii aici >>> 
 
De asemenea, in scopul diminuarii riscului de excluziune sociala a celor care sunt activi economic, dar aflati si in situatia de a-si inceta activitatea, actul normativ mai prevede prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale pentru profesionistii prevazuti de Codul Civil, pentru persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor si drepturi conexe, potrivit Legii nr. 8/1996, si pentru persoanele cu conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005.


DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE - Model nou Declaratie OUG 132/2020 Kurzarbeit
 

Conform art. 1^1 alin. (1) lit. b) si art. 3^1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Subsemnatul/Subsemnata, .........................., legitimat/legitimata cu CI/BI seria ...... nr. ........, eliberata/eliberat de ........... la data de ............, CNP ................., in calitate de reprezentant legal al angajatorului .............., avand CUI ............., cod CAEN ............., cu sediul social in localitatea ......................, str. ................... nr. ........................., judetul .................../municipiul ..............................., sectorul ............., telefon ............................, fax ..............., e-mail ..............., cunoscand prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la falsul in declaratii, declar pe propria raspundere ca: 
1. Angajatorul nu indeplineste conditia prevazuta la art. 1 alin. (16) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020, cu modificarile si completarile ulterioare (ordonanta de urgenta), privind diminuarea cifrei de afaceri/veniturilor realizate din luna anterioara aplicarii masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta sau, cel mult, din luna dinaintea lunii anterioare acesteia, cu cel putin 10% fata de luna similara sau fata de media lunara a cifrei de afaceri/veniturilor realizate din anul anterior declararii starii de urgenta/alerta/asediu, respectiv 2019.
 
2. Angajatorul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: 
 
a) masura prevazuta la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta afecteaza cel putin 10% din numarul de salariati ai unitatii; 
 
b) reducerea activitatii este justificata de faptul ca*): 
 
    • productia realizata in luna .......................**) din anul ........ s-a diminuat cu ...........% fata de productia realizata in aceeasi luna a anului 2019, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta; 
    • productia realizata in luna ......................**) din anul ........ s-a diminuat cu ............% fata de media lunara a productiei realizate in anul 2019, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta; 
    • productia realizata in luna ...............**) din anul ........ s-a diminuat cu ............% fata de productia realizata in luna ............... din anul ......... anterioara aplicarii masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, conform unui raport sintetic anexat prezentei declaratii pe propria raspundere, elaborat de catre angajator pe baza documentelor justificative si de evidenta operativa a productiei intocmite de catre acesta***). 
3. Angajatorul nu se afla in faliment, dizolvare, lichidare si nu are activitatile suspendate, potrivit legii. 
4. Angajatorul nu este inregistrat in jurisdictii necooperante in scopuri fiscale. 
 
Numele si prenumele reprezentantului legal, in clar ................................ 
Semnatura ................... 
Data ............. 
 
_____________
*) Se va bifa in mod corespunzator. 
**) Se va completa cu luna pentru care se solicita aplicarea masurii prevazute la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta. 
***) Se va bifa de catre angajatorii infiintati in perioada 1 ianuarie—15 martie 2020 si care au cel putin un angajat.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Programul Kurzarbeit prelungit decembrie 2022masura kurzarbeit prelungita

Data aparitiei: 21 Iunie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Programul Kurzarbeit, prelungit pana la 31 decembrie 2022 - MODEL NOU declaratie Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]