Vrei sa iti suni subalternul in timpul liber? In curand ar putea fi INTERZIS!

07 August 2014
07 August 2014
contactarea angajatilor in concediuconcediu de odihnatimpul de muncain afara programului de lucru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Guntram Schneider, ministrul Muncii in landul Rhenania de Nord Westphalia solicita ca superiorii sa nu mai aiba voie sa isi contacteze angajatii in timpul liber. Aceasta este o lege antistres, care vizeaza interdictia sefilor de a-si contacta subalternii in afara orelor de lucru, noteaza Mediafax.

"Angajatorul nu va mai putea sa contacteze angajatul decat intr-un anumit interval orar", a explicat Guntram Schneider.

Conform unui sondaj de opinie, angajatii germani sunt contactati de personal din firmele in cadrul carora lucreaza chiar si in afara orelor de program si in concedii.

Masura de interzicere a contactarii subalternilor in timpul liber vine cu scopul de protejare a "echilibrului intre viata privata si cea profesionala", noteaza Mediafax.

Va amintim ca germanii isi doresc si o saptamana de lucru de 4 zile si ca nu departe de o astfel de decizie ar fi tarile scandinave. O astfel de masura ar putea fi luata in considerare in viitorul apropiat.

De aceeasi parere este si Carlos Slim, miliardarul mexican ce apare pe locul al treilea in topul miliardarilor lumii. Si acesta crede ca oamenii ar trebui sa lucreze doar 3 zile pe saptamana.

De asemenea, va amintim faptul ca de curand, Camera inferioara a Parlamentului Germaniei, Bundestag, a aprobat introducerea primului salariu minim din instoria tarii, de 8,5 euro pe ora, nivel mai mare decat in statele Unite si Marea Britanie.

Pana in prezent, Germania a fost unul dintre cele 7 state din UE unde nu exista un salariu minim la nivel national. Amintim faptul ca salariul minim pe economie in Romania este de 900 de lei, de la data de 1 iulie 2014. Plata pe ora este de 5,35 lei pe ora.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]