Un sondaj arata ca jumatate dintre britanici nu vor muncitori romani si bulgari in tara lor

Resurse Umaneangajati romaniMarea Britaniesalariilocuri de muncamuncitori romani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Aproape jumatate dintre britanici nu vor ca romanii sau bulgarii sa aiba drept de munca in Marea Britanie potrivit unui sondaj realizat de postul de televiziune Channel 5 si publicat luni in pagina electronica.

Astfel,  47 la suta dintre britanici considera ca imigrantii din Romania si Bulgaria nu ar trebui sa aiba dreptul sa traiasca, sa lucreze si sa pretinda beneficii sociale in Marea Britanie.

Mai exact, acestia sunt de parere ca romanii si bulgarii nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi de a munci, de a se instala si de a cere beneficii sociale in Marea Britanie ca toti ceilalti cetateni europeni (inclusiv din tari ca Polonia, Germania si Lituania), cei care impartasesc aceasta opinie fiind in procent de 47%.

Doar 25 la suta dintre persoanele chestionate au raspuns pozitiv.. Alti18 la suta s-au declarat in favoarea unor drepturi limitate comparativ cu cele ale altor tari UE, iar 10 la suta au raspuns ca "nu stiu".

Peste jumatate dintre cetatenii chestionati (53 la suta) cred ca imigrantii europeni veniti recent in Marea Britanie contribuie la buget intr-o proportie mai mica decat beneficiaza de sistemul de ajutoare sociale.

Britanicii considera, de asemenea, ca per total, imigratia a avut un impact negativ asupra tarii lor (56 la suta). Ei cred in proportie de 43 la suta ca imigrantii din tarile est-europene precum Polonia, Letonia si Lituania nu au adus niciun beneficiu Marii Britanii si doar 4 la suta cred ca acestia au adus bani la buget si au platit taxe. Alti 17 la suta cred ca acestia au contribuit la cresterea diversitatii culturale, iar 28 la suta cred ca au adus o etica buna a muncii si calificare pentru economia britanica.

Ei considera, de asemenea, ca cele mai mari probleme cauzate de imigranti in Marea Britanie sunt impactul negativ pe care l-au avut acestia asupra lucratorilor autohtoni in materie de salarii si locuri de munca (31 la suta), impactul asupra serviciilor (de exemplu scoli sau spitale), cu 22 la suta, solicitarea de beneficii sociale (21 la suta), cresterea infractionalitatii (8 la suta) sau efectul negativ asupra culturii britanice (5 la suta). Doar 7 la suta cred ca nu au fost probleme.

Potrivit sondajului, problema imigratiei apare drept unul dintre factorii principali care ii determina pe britanici sa vrea ca tara lor sa se retraga din UE (29 la suta). Cu toate acestea, 21 la suta declara ca ar vrea ca Marea Britanie sa se retraga din UE chiar daca nu ar fi problema imigratiei.

Sursa: Mediafax


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umaneangajati romaniMarea Britaniesalariilocuri de muncamuncitori romani

Data aparitiei: 27 Noiembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Un sondaj arata ca jumatate dintre britanici nu vor muncitori romani si bulgari in tara lor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]