In contextul in care mai multe domenii de pe piata muncii se confrunta cu o reala criza a fortei de munca, pretentiile salariatilor pot parea echitabile. Angajatorii insa, trebuie sa fie pregatiti cu oferte salariale si pachete motivante, pentru a reusi sa isi pastreze angajatii competenti.
Cererea de forta de munca va creste semnificativ, pana la finalul lui 2017
Salariatii au pretentii mai mari si nu mai accepta sa lucreze pentru salarii minime. Tocmai pentru ca oferta este generoasa, multi tineri prefera sa nu lucreze o perioada, decat sa accepte un castig pe care il considera nesemnificativ.
In acest context, se preconizeaza ca pana la finalul anului va creste cererea de forta de munca cu pana la 60%...citeste mai multe despre criza fortei de munca aici >>>
Dosarul personal al salariatului
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
40 Modele de Regulament Intern
Dar de ce aleg romanii sa isi paraseasca locul de munca?
Cel mai adesea tocmai din cauza relatiei defectuoase pe care o au cu managerul direct, informeaza Ziarul Financiar. Tocmai de aceea, salariatii sunt motivati sa plece mai ales ca in momentul de fata exista multe locuri de munca disponibile, in varii domenii.
Ca urmare a acestui fapt, specialistii in HR considera ca managerii ar trebui instruiti inainte de a fi promovati pe diverse functii de management. Altfel, acestia nu vor sti sa comunice si sa colaboreze eficient cu subordonatii. Iar rezultatul nu va fi deloc benefic pentru o echipa, cu atat mai putin pentru compania in cauza.