Conditii obtinere viza in Marea Britanie in 2021. Ce trebuie sa stie cetatenii romani

conditii viza marea britanie 2021obtinere viza marea britanie 2021viza uk 2021 conditii
Conditii obtinere viza in Marea Britanie in 2021. Ce trebuie sa stie cetatenii romani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord implementeaza un nou sistem de imigratie din 1 ianuarie 2021. MMPS recomanda cetatenilor romani sa se informeze inainte de a calatori in aceasta tara.
 
Incepand cu data de 1 ianuarie 2021, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord isi va asuma pe deplin statutul de stat tert in relatia cu statele Uniunii Europene, inclusiv cu Romania, iar libera circulatie intre Uniunea Europeana si Regatul Unit se incheie la 31 decembrie 2020, transmite Ministerul Muncii.
 
“Prin urmare, deplasarile in Regatul Unit, inclusiv in scop de munca, vor fi reglementate de legislatia acestui stat in materie de imigratie si va fi implementat un sistem de imigratie pe baza de puncte (points based immigration system), care se aplica tuturor cetatenilor europeni, inclusiv romani, precum si cetatenilor din state terte.
 
Precizam ca noile conditii ale sistemului de imigratie britanic nu se aplica cetatenilor europeni, inclusiv romani, care s-au inscris deja in sistemul EU Settlement Scheme sau care sunt eligibili sa o faca, pana la data de 30 iunie 2021”, se arata in acelasi comunicat. 
 
Informare Ministerul Muncii:
 
Cetatenii romani vor putea calatori in Regatul Unit in scop turistic sau in vizita, pe o perioada de pana la 6 luni intr-un an, fara a avea nevoie de viza.
 
Situatia se schimba daca in cele 6 luni vor dori sa desfasoare activitati lucrative. In acest context, cetatenii romani vor trebui sa obtina in prealabil o viza!
 
Informatii suplimentare privind intrarea in Regatul Unit incepand cu 1 ianuarie 2021 in scop turistic sunt disponibile la: https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-from-1-january-2021.
 
De asemenea, pana la 30 septembrie 2021, cetatenii europeni, inclusiv romani, pot intra in Regatul Unit ca si in prezent, cu pasaport sau carte de identitate. Incepand cu 1 octombrie 2021, acestia vor avea nevoie de pasaport pentru a calatori in Marea Britanie. Sunt exceptati de la aceasta regula, pana in 31 decembrie 2025, cetatenii europeni inregistrati in Schema de Inregistrare EUSS sau care sunt eligibili sa o faca.
 
ATENTIE!
 
Toti cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Marea Britanie cu scopul de a munci, de a studia sau de a-si dezvolta propria afacere, incepand din 1 ianuarie 2021, vor fi obligati sa obtina o viza.
 
Astfel, romanii care doresc sa munceasca in acest stat vor putea obtine viza in baza respectarii unor conditii cumulative specifice fiecarui traseu profesional. Cu titlu orientativ, acestea includ oferta de munca, salariul minim corespunzator calificarii, stapanirea limbii engleze.
 
Traseele profesionale (routes) stabilite prin noul sistem de imigratie implementat de Regatul Unit sunt:
 
 - traseul pentru lucratorii calificati (Skilledworker);
 
 - traseul pentru lucratorii calificati din domeniul sanatatii si ingrijirii (Health
 
 - traseul pentru lucratorii inalt calificati (Global talent).
 
 
Atentie! Aplicatiile pentru aceste trasee au fost deschise la data de 1 decembrie 2020. Pentru informatii suplimentare privind sistemul de imigratie al Regatului Unit, inclusiv cerintele pentru lucratori, va recomandam sa accesati:  https://www.gov.uk/government/news/sistemul-de-imigrare-pe-baza-de-puncte-al-marii-britanii.ro.
 
In baza indeplinirii criteriilor specifice traseului lucratorilor calificati, aplicantilor li se va  aloca un numar de puncte, iar pentru a fi eligibili sunt necesare 70 de puncte. Primele 50 de puncte se obtin pentru criterii obligatorii, iar celelalte 20 au caracter “tranzactionabil”.
 
Criteriile obligatorii pentru obtinerea a 50 puncte sunt:
 
 - oferta de munca din partea unui angajator "sponsor" cu sediul in Regatul Unit, autorizat de Ministerul de Interne britanic, la nivelul de calificare corespunzator (20 puncte);
 
 - nivelul educatiei - minim nivelul RQF3/nivelul A (in Romania, Bacalaureat) (20 puncte);
 
 - nivelul de limba engleza - nivelul intermediar B1 (asa cum este definit in Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbi Straine (10 puncte).
 
Criteriile “tranzactionabile” in baza carora se pot obtine puncte suplimentare sunt:
 
 - salariul minim de 25.600 GBP/an sau salariul corespunzator functiei, oricare dintre cele doua este la un nivel mai mare (20 puncte);
 
 - ocuparea unui loc de munca intr-un domeniu deficitar pe piata muncii din Regatul Unit (10 puncte);
 
 - aplicantul detine diploma de doctorat intr-un domeniu relevant pentru locul de munca (10 puncte).
 
Cererea pentru acordarea vizei poate fi depusa online, iar solicitantul va trebui sa demonstreze ca indeplineste criteriile aferente traseului profesional pentru care depune cererea. Solicitantii vor trebui sa achite o taxa de viza, iar lista taxelor poate fi consultata pe site-ul: https://www.gov.uk/government/publications/visa-regulations-revised-table/fees-5-october.
 
Cu anumite exceptii (spre exemplu lucratorii calificati din domeniul sanatatii si ingrijirii), cetatenii straini, inclusiv romani, care sosesc in Regatul Unit pentru o perioada mai mare de 6 luni vor trebui sa achite Suprataxa de Sanatate care le va permite accesul la sistemul de sanatate din Regatul Unit: https://www.gov.uk/healthcare-immigration-application/how-much-pay.
 
De asemenea, in cadrul aceluiasi sistem de imigratie, Regatul Unit a introdus trasee aplicabile oamenilor de afaceri, respectiv traseul pentru start-up si traseul pentru inovatori, fiind necesara obtinerea unei vize, in baza indeplinirii criteriilor relevante.  Pentru informatii suplimentare privind sistemul de imigratie al Regatului Unit, inclusiv cerintele pentru start up/inovatori, va recomandam sa accesati: https://www.gov.uk/government/news/sistemul-de-imigrare-pe-baza-de-puncte-al-marii-britanii.ro.
 
Aceeasi obligatie, de obtinere a vizei, o vor avea si studentii care vor dori sa studieze in Regatul Unit de la inceputul anului viitor.
 
Viza pentru studii se acorda in baza unui punctaj de 70 de puncte, necesar pentru obtinerea statutului de student international. Persoanele eligibile trebuie sa fie acceptate de o unitate de invatamant acreditata din Regatul Unit, sa stapaneasca limba engleza, sa detina mijloace financiare pentru a se intretine. Informatii suplimentare privind conditiile aplicabile persoanelor care doresc sa studieze in Regatul Unit pot fi consultate la: https://www.gov.uk/student-visa/apply.
 
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a creat pe pagina web o sectiune dedicata Brexit unde pot fi accesate informatii utile privind Acordul de retragere si schimbarile inevitabile in relatia cu Regatul Unit generate de iesirea acestui stat din UE, inclusiv un Ghid informativ privind noul sistem de imigratie din Marea Britanie incepand cu 1 ianuarie 2021: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/afaceri-europene-%C8%99i-rela%C8%9Bii-interna%C8%9Bionale/6007-brexit .
 
De asemenea, cetatenii care au solicitari de clarificare pe tema Brexit le pot trimite pe adresa de email dedicata, brexit@mmuncii.gov.ro sau pot contacta atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Londra, la adresa de email londra.social@mae.ro.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
conditii viza marea britanie 2021obtinere viza marea britanie 2021viza uk 2021 conditii

Data aparitiei: 04 Ianuarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Conditii obtinere viza in Marea Britanie in 2021. Ce trebuie sa stie cetatenii romani Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]