Cati bani castiga in fiecare an romanii care lucreaza in Spania

piata munciiSpaniaangajatori spaniolirestrictii Spaniacontract de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anual, cei peste 630.000 de romani care lucreaza in Spania, obtin venituri totale de peste 6 - 7,5 miliarde de euro, potrivit unui studiu care a luat in calcul venituri salariale cuprinse intre 800 si 1.000 euro net.

Potrivit datelor facute publice de catre Ministerul Muncii, in acest moment in Spania sunt inregistrati 830.000 de romani, insa 200.000 dintre acestia si primesc indemnizatie de la statul spaniol sau isi cauta un nou loc de munca. Din totalul de 630.000, doar 300.000 au incheiat contracte de munca cu angajatorii spanioli. In consecinta, autoritatile estimeaza ca restul de 360.000 de romani muncesc la negru.

Spania a introdus din nou restrictii in ceea ce ii priveste pe muncitorii romani care doresc sa lucreze in aceasta tara, avand ca motiv o rata a somajului de peste 20%. Decizia finala de aplicare a acestor masuri va fi luata dupa o analiza a situatiei din partea Comisiei Europene. Cu privire la decizia Spaniei si viitorul raport al CE legat de restrictionarea fortei de munca, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat: "Nu cred ca oficialii din cadrul Comisiei Europene vor accepta o decizie unilaterala pentru cetatenii europeni. Ma astept la o decizie nuantata din partea Comisiei Europene, pentru ca restrictiile s-au indreptat spre grupul cel mai numeros, ceea ce reprezinta o discriminare".

Acesta a mai amintit ca angajatorii spanioli prefera sa aiba angajati romani deoarece munca efectuata de acestia este foarte apreciata de firmele angajatoare. Impunerea de restrictii pentru romani pe piata muncii din Spania reprezinta un precedent deoarece nicio alta tara din Uniune nu a mai liberalizat pana acum piata muncii pentru a reintroduce apoi restrictii.

Oficialii romani au amintit ca cei care lucreaza deja in Spania pe baza contractului de munca nu vor fi afectati. Aceste restrictii ar urma sa fie impuse doar in 2014, urmand ca ulterior piata muncii din UE sa fie liberalizata in intregime.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
piata munciiSpaniaangajatori spaniolirestrictii Spaniacontract de munca

Data aparitiei: 11 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cati bani castiga in fiecare an romanii care lucreaza in Spania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Dovada veniturilor. Adeverinta pentru pensieIntrebare: De la aparitia Legii 360/2023, primim solicitari de la angajati in care ne cere o adeverinta de vechime cu veniturile defalcate pe categorii: salariu de incadrare, regie, acord, sporuri diverse, prime, salariu brut, incasate incepand cu anul 1986 pana in 2001, din statele aflate in arhiva nu reusim sa identficam daca toate aceste venituri au fost supuse contributiei de pensie. Stim sigur ca societatea si-a achitat intotdeauna contributiile catre buget in conformitate cu legea in vigoare din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Deducerea personala in luna angajariiIntrebare: Un angajat isi schimba locul de munca in cursul lunii, Astfel, pana in 10 aprilie lucreaza la angajatorul X si din 11 aprilie lucreaza la angajatorul Y. Poate beneficia de deducere in ambele locuri?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]