In ce priveste detasarea unui salariat, aducem in atentia angajatorului unele aspecte care tin de procedura inregistrarii acestei detasari in ReviSal. Astfel, vom vedea exact cum se vor inregistra aceste modificari in Registrul General de Evidenta a Salariatilor si ce presupun, in concret, obligatiile care ii revin angajatorului.
Precizam astfel, mai intai, ca angajatorul care il detaseaza pe salariat completeaza perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, anterior inceperii detasarii.
Atentie! Angajatorul la care salariatul este detasat nu are obligatii cu privire la inregistrarea detasarii in ReviSal.
Totodata, mentionam ca pentru a inregistra o detasare in registrul general de evidenta a salariatilor se procedeaza astfel:
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
- se selecteaza "Detasare" din meniul "Contracte";
- din lista de contracte se selecteaza contractul salariatului ce urmeaza sa fie detasat;
- se completeaza data de inceput si data de sfarsit a detasarii, precum si denumirea, CIF/CUI/CNP ale angajatorului la care salariatul este detasat si tara angajatorului dendestinatie;
- se salveaza;
- se inregistreaza suspendarea contractului individual de munca accesand elementul "Suspendare"; se alege temeiul suspendarii - art. 52 alin. (1) lit. d);
- se completeaza data de inceput si de sfarsit a suspendarii corespunzator datei de inceput si de sfarsit a detasarii;
- se salveaza.
La incetarea detasarii se inregistreaza atat incetarea detasarii cat si incetarea suspendarii.
Pentru a inregistra incetarea detasarii din meniul Detasare selectati Incetare, completati data de incetare detasare si salvati. Incetati apoi suspendarea din meniul Suspendare.
Sursa: PortalCodulMuncii.ro