Desemnarea unei persoane pentru a transmite Revisal - MODEL decizie

Ioana Pavel
Ioana Pavel
17 Septembrie 2024
17 Septembrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
desemnare transmitere revisalmodel decizie de numire persoana transmitere revisal
Desemnarea unei persoane pentru a transmite Revisal - MODEL decizie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca, aplicatia REVISAL este pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii si este folosita pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, in conformitate cu prevederile H.G.500/2011.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe pagina de Internet a Inspectiei Muncii de catre orice angajator care doreste sa utilizeze aceasta aplicatie. De asemenea, mentionam si ca se pot gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

Atunci cand angajatorii opteaza pentru a a completa si a transmite datele direct, in cadrul societatii, acest lucru se poate realiza conform HG 905/2017. Astfel, in acest caz, una sau mai multe persoane vor fi nominalizate prin decizie scrisa de catre angajatorii, persoane fizice sau juridice de drept privat, fiind necesara o decizie, in acest sens.

Potrivit HG 905/2017, art.2:

(6) Completarea si transmiterea datelor in registru se realizeaza de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajatorii prevazuti la art. 1 lit. a), de catre persoanele care au aceste atributii stabilite prin fisa postului in cazul angajatorilor prevazuti la art. 1 lit. b) si de catre prestatorii prevazuti la alin. (5).

Iata un caz concret, prezentat pe PortalCodulMuncii:

"As dori sa imi trimiteti un model de decizie pentru persoana care raspunde de inregistrarea si transmiterea Revisalului."


Raspunsul specialistilor: 

Angajator .............................................................................................


Adresa ..................................................................................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................

 

DECIZIE DE NUMIRE PERSOANA PENTRU COMPLETAREA SI TRANSMITEREA REGISTRULUI GENERAL DE EVIDENTA A SALARIATILOR

Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal, detalii AICI >>>

Nr. ......... din data ...........................

Avand in vedere dispozitiile art. 2 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017, privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu privire la desemnarea persoanelor pentru completarea si transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor,
In temeiul dispozitiilor art. 16 alin. (2) coroborat cu art. 34 si art. 40 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat; Directorul/Presedintele^1 ...................,

Decide:

Art. 1 – (1) Numeste pe D-na/D-l ............., avand functia de ..............., in cadrul serviciului ......., pentru completarea si transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor.
(2) Masura dispusa prin prezenta decizie are caracter obligatoriu si face parte din sarcinile de serviciu.
Art. 2 – In drept, decizia se intemeiaza pe dispozitiile art. 2 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 si art. 16 alin. (2), art. 34 si art.  40 si din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat.
Art. 3 – Decizia poate fi contestata la .....................^2, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Art.4. – Prezenta decizie si produce efecte de la data comunicarii.

REPREZENTANT LEGAL,
..................^3
Note:

1 Reprezentantul legal al angajatorului.
2 Tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza reclamantul, de exemplu Tribunalul Municipiului Bucuresti – Sectia a VIII-a – Conflicte de Munca si Asigurari Sociale.
3 Reprezentantul legal al angajatorului.

Un raspuns oferit in septembrie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

NOUTATI din Legislatia muncii

Doriti sa angajati lucratori straini?


Descoperiti principalele probleme pe care le veti intampina si aflati solutiile pentru acestea!

Aflati informatii complete participand in data de 23 septembrie la webinarul Noutati privind munca desfasurata de cetatenii straini in Romania

Lector: dr. Radu Stefan Patru

Important!
In calitate de participant, aveti dreptul de a adresa 1 intrebare pana la data de 16 septembrie, pe adresa mru@rs.ro, urmand sa primiti raspunsul chiar in cadrul webinarului!

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]