REVISAL: Solutii pentru inregistrarea concediului fara plata in aplicatie

revisal concediu fara platarevisal 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In practica s-au cautat mereu solutii pentru inregistrarea acestui concediu fara plata in REVISAL, asa ca exista mai multe modalitati.

Unele persoane au facut inregistrari in baza art. 54 din Codul muncii, altele in baza art. 51 lit. a) (suspendare concediu crestere copil).


Noul Registru de evidenta a salariatilor (REVISAL). Ce trebuie sa stie orice angajator in 2018

Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017, cuprinde noua reglementare a Registrului de evidenta a salariatilor. Hotararea Guvernului nr. 500/2011 a fost asadar abrogata, iar multe dintre regulile completarii registrului s-au modificat....CITESTE mai multe despre REVISAL 2018 aici >>>


Cum se inregistreaza concediul fara plata in REVISAL?


Iata un caz prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem o salariata care a beneficiat de concediu de crestere copil de pana la 1 ani si apoi a solicitat concediu fara plata pana la implinirea a 2 ani. In Revisal am suspendat contractul prin acordul partilor desi exista art. 6 alin. 1 din OUG 111/2010 (care se lua in calcul ca si vechime). Pot face corectie in revisal? Este necesar sa refac decizia anterioara?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:

Incepem prin a preciza ca aplicatia Revisal nu a avut niciodata printre temeiurile predefinite de suspendare – art. 6 alin. (1) din OUG 111/2010.

Recomandam inregistrarea in baza art. 51 alin. (1) lit. a) datorita faptului ca si concediul fara plata este tot un concediu pentru cresterea copilului dar fara indemnizatie si, in plus, ambele concedii reprezinta vechime in munca.

Programul Revisal nu mai permite modificarea informatiilor aferente unei suspendarii dupa ce ati inregistrat incetarea suspendarii. Astfel, daca ati inregistrat incetarea suspendarii, nu mai puteti modifica temeiul acesteia.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa refaceti decizia de suspendare cu temeiul corect al suspendarii, adica cu art. 6 alin. (1) din OUG 111/2010.


Sursa: PortalCodulMuncii



de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisal concediu fara platarevisal 2018

Data aparitiei: 02 Martie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

REVISAL: Solutii pentru inregistrarea concediului fara plata in aplicatie Nota: 3.7 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]