legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Detasare sau delegare intr-o tara straina, in baza unui contract de prestari servicii. Cum se stabileste

Mara Dobrin
Mara Dobrin
16 Decembrie 2016
16 Decembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
detasare sau delegaredetasare angajatidetasare straini
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este important sa clarificam care este diferenta dintre detasarea si delegarea unui angajat, aspect cu care angajatorii trebuie sa fie bine familiarizati.

Asadar, delegarea se refera exercitarea temporara de catre salariat a sarcinilor de serviciu in afara locului sau obisnuit de munca. Esti subordonat aceluiasi angajator, doar ca iti realizezi activitatea profesionala in alta locatie.
 
Pe de alta parte, detasarea este o masura pe care angajatorul tau o dispune si in urma careia un angajat va presta activitate in subordinea unui alt angajator.


Mai multe despre detasare si delegare poti citi aici >>>


"Societatea A din RO incheie un contract de prestari servicii IT cu societatea B din Bulgaria prin care urmeaza sa trimita in Belgia un salariat pe durata de 1 an in vederea realizarii obiectului contractului. Cum este considerata acesta deplasare a salariatului din Romania in Belgia, delegare sau detasare? Delegarea se transmite in Revisal, se face act aditional sau decizie, pe durata delegarii? Care este procedura si ce obligatii are societatea A fata de salariatul ei?", intrebari extrase din PortalCodulMuncii.ro


Vom specifica inca de la inceput ca, potrtivit art. 3 din Legea 344/2006 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale, salariatul detasat de pe teritoriul Romaniei este salariatul unui angajator stabilit pe teritoriul Romaniei, dar care este trimis sa lucreze pentru o perioada de timp limitata pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, iar atunci angajatorul ia una dintre masurile prevazute la art. 4 alin. (2):

a) detasarea unui salariat de pe teritoriul Romaniei, in numele intreprinderii si sub coordonarea acesteia, in cadrul unui contract incheiat intre intreprinderea care face detasarea si beneficiarul prestarii de servicii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, al Spatiului Economic European sau pe teritoriul Confederatiei Elvetiene, daca exista un raport de munca, pe perioada detasarii, intre salariat si intreprinderea care face detasarea (...)

In acest context, situatia descrisa se incadreaza la pct. a), dat fiind faptul ca exista un contract de prestari servicii.

Asadar, situatia descrisa se incadreaza la detasare in baza Legii 344/2006. Acestei detasari nu ii sunt aplicabile regulile privind detasarea reglementata de Codul muncii intrucat in cazul detasarii in baza Legii 344/2006 contractul individual de munca nu se suspenda.

Contractul individual de munca nu se suspenda intrucat salariatul continua sa fie platit de angajatorul care il detaseaza, fapt pentru care, detasarea nu se inregistreaza in REVISAL.

Pe durata detasarii societatea in va plati salariatului salariul si diurna in cuantumul negociat si ii va deconta cheltuielile de transport si cazare.


Mai multe despre detasare si delegare poti citi pe PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]