Recent, premierul Victor Ponta a anuntat ca vor fi facute unele modificari in cazul bugetarilor, prin adoptarea unei noi legi a salarizarii.
In concret, raportul dintre limita minima si cea maxima a salariilor bugetarilor va ajunge la 1-7, iar introducerea noii legi a salarizarii va determina si modificarea Legii functionarului public, astfel incat sefii de institutii sa aiba o mai mare "flexibilitate" in aranjarea grilei.
Astfel, in cadrul acestei grile, salariul minim in administratie ar putea fi mai mare decat salariul minim brut pe economie, respectiv de 1.000 lei fata de 800 lei, dar fara a depasi anvelopa cheltuielilor de personal, de 7% din PIB.
Premierul a mentionat ca vor fi stabilite criterii de performanta pentru aceste salarii, dar ca va fi modificata si Legea functionarului public.
"Legea lui Boc nu s-a aplicat niciodata pentru ca a pornit de la o fictiune: salariile nu pot sa mearga decat in sus. Nu se poate, sa maresc salariile la cei mai buni, mai dai afara pe altii. Din punctul meu de vedere, salariul minim pe economie poate fi in administratie putin mai mare, poate sa fie 1.000 lei. Eu am venit cu un raport care multora li s-a parut exagerat, eu cred ca mai mult de 1 la 7 nu poate sa fie raportul", a spus Ponta.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Agentia MEDIAFAX a anuntat, duminica, citand un document oficial, ca salariile bugetarilor vor include atat o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru anul viitor.
Sursa: Mediafax