Mentionam ca in luna august 2022, salariatii din institutii publice care nu au ajuns inca la salariile prevazute in grila pentru acest an se vor bucura de majorari salariale.
Aceste aspecte sunt prevazute de un nou proiect de ordonanta de urgenta pus in dezbatere publica in cursul zilei de 17.08.2022.
Totusi, vorbim despre un proiect de ordonanta de urgenta care prevede majorari salariale mai mici decat cele care se preconizau in cadrul altui proiect, pus in dezbatere inaintea acestuia. Acela prevedea majorari de pana la 50%, in unele cazuri. Proiectul initial poate fi consultat
AICI.
Practic, bugetarii care nu beneficiaza in acest moment de salariile prevazute de
Legea salarizarii pentru 2022, vor primi in plus 1/4 din diferenta dintre salariul de baza si cel prevazut in grila pentru anul 2022.
Ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri in domeniul salarizarii personalului platit din fonduri publice a fost publicata de Ministerul Muncii in transparenta decizional:
Art.I
La articolul I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1202 din 18 decembrie 2021, cu modificarile ulterioare, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alin. (4^1) – (4^2), cu urmatorul cuprins:
„(4^1) Prin exceptie de la prevederile alin.(1) si prin derogare de la prevederile art. 38 alin.(4) si alin. (4^1) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie si indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021...
citeste mai multe pe infoinstitutii.ro >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Varsta de pensionare. Data incetare CIMIntrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediu de odihna in functie de vechimeIntrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal (in zile lucratoare) pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor <<