In acest sens, art. 17 alin. (3) lit. e) din Codul muncii, republicat, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea 40/2011, mentioneaza ca persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (4) din acelasi articol.
In acelasi timp, ca urmare a modificarii art. 258 din Codul muncii, criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa se regaseasca in continutul regulamentului intern.
Pe cale de consecinta, in contractul individual de munca vor fi incluse criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului iar in regulamentul intern criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor. Deoarece nu exista formulare in ceea ce priveste criteriile de evaluare, acestea se stabilesc la nivelul fiecarui angajator in functie de domeniul in care functioneaza societatea, deci de caracteristicile activitatii pe care o desfasoara angajatorul.
Daca aceste criterii de evaluare sunt deja stabilite, nu mai este necesara incheierea unui act aditional la contractul individual de munca, criteriile urmand a fi incluse in regulamentul intern daca nu sunt deja incluse. In cazul in care se doreste insa modificarea acestor criterii, se va face un act aditional, iar modificarea va putea fi efectuata numai cu acordul salariatului fara ca angajatorul sa poata lua masuri impotriva acestuia in caz de refuz.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Fisa de evaluare se intocmeste la termenul la care are loc evaluarea si i se aduce la cunostinta salariatului sub semnatura de primire sau, daca acesta refuza primirea, prin alt mijloc de comunicare ce permite dovada primirii efective de catre salariat, de exemplu, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.