Salariile bugetarilor, evaluate de Ministerul Muncii. Nu se urmareste diminuarea drepturilor salariale

drepturi salarialesalarii bugetarisalarii fonduri publicesalarii sanatate
Salariile bugetarilor, evaluate de Ministerul Muncii. Nu se urmareste diminuarea drepturilor salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Memorandumul initiat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor vizeaza o evaluare ampla a criteriilor care stau la baza salarizarii in sistemul public, in vederea imbunatatirii cadrului legislativ (Legea-cadru nr.153/2017). 
 
“In acest proces sunt implicate toate ministerele de linie, de la care sunt asteptate propuneri si observatii privind salarizarea in domeniul de competenta, in vederea reasezarii politicilor salariale”, informeaza Ministerul Muncii printr-un comunicat oficial. 
 
Potrivit aceleiasi surse, scopul elaborarii noului cadru normativ nu este diminuarea drepturilor salariale ale personalului bugetar, inclusiv pentru personalul din sanatate, ci reasezarea acestora ca urmare a discrepantelor salariale existente in prezent.
 
” Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizam la Ministerul Muncii nu a luat nicio secunda in calcul scaderea salariilor personalului din sistemul de sanatate. Intentia noastra este de a aduce echitate pentru cei care au ramas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, lasand brancardierii, infirmierii, tot personalul TESA pe salarii de baza foarte mici si fara sporurile pe care le au ceilalti angajati din acelasi domeniu de activitate.

Este iresponsabila tentativa anumitor politicieni de a manipula personalul – cheie din sanatate cu false stiri precum cea despre scaderea salariilor. Personalul medical, cel din ATI mai ales, are o responsabilitate uriasa in vreme de pandemie. Orice manipulare facuta cu scopul de a-l demotiva, venita din partea unor politicieni care nu au facut altceva decat sa distruga si nu sa construiasca, este calificabila drept un act criminal”, a declarat ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.
 
Masurile concrete de reasezare a politicilor salariale in sectorul bugetar vor fi stabilite pe baza propunerilor si observatiilor primite de la ministere si dupa analizarea acestora, inclusiv cu confederatiile sindicale reprezentative si structurile asociative.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi salarialesalarii bugetarisalarii fonduri publicesalarii sanatate

Data aparitiei: 23 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariile bugetarilor, evaluate de Ministerul Muncii. Nu se urmareste diminuarea drepturilor salariale Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]