Ce a cerut Ministrul Muncii sindicatelor

01 Aprilie 2013
01 Aprilie 2013
Angajare si Concedierelegea nr. 62legea dialogului socialsindicateministrul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La finele saptamanii trecute, in cadrul unei dezbateri organizate la Deva, Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca organizatiile sindicale trebuie sa adopte o noua abordare.

S-a precizat astfel ca sindicatele ar trebui sa aiba in vedere gasirea celor mai bune solutii pentru ca societatea la care lucreaza  membrii de sindicat sa ramana viabila.

"Ar trebui sa intelegeti ca si activitatea sindicala trebuie sa se schimbe, ca sindicatul trebuie sa vina  si sa rezolve nu numai probleme legate de salarii si de doleante legate strict de pastrarea locurilor de munca. Sindicatele ar trebui sa vina si cu solutii pentru gasirea celei mai bune metode pentru a face ca unitatea unde activeaza sindicatul sa ramana viabila", a declarat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a adaugat ca Legea dialogului social va fi modificata,  in perioada urmatoare, astfel incat dialogul social sa fie functional, atat din punctul de vedere al patronatelor, cat si al organizatiilor sindicale.

"Modificarile din Legea 62 vizeaza, in primul rand, sa faca functional dialogul social pentru ca, la ora actuala, el nu este functional. In primul rand, exista probleme de reprezentativitate, in special din partea patronatelor, care nu au putut sa-si constituie reprezentativitatea deoarece numarul de ramuri era foarte mic. Am incercat sa marim numarul de ramuri, astfel incat sa avem reprezentativitate corecta, atat din punctul de vedere al patronatelor, cat si al sindicatelor, in asa fel incat contractele colective de munca la nivel de ramura sa poata fi incheiate. La ora actuala sunt foarte putine contracte colective de munca incheiate la nivel de ramura, din aceasta cauza", a spus ministrul Muncii.

Sursa: Mediafax



NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]